Foilayage: το πιο hot-trend βαφής μαλλιών για το φθινόπωρο

foilayage-to-pio-hot-trend-bafis-mallion-gia-to-fthinoporo
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Εάν θέλετε να κρατήσετε το χρυσαφένιο look των μαλλιών σας, αυτή η νέα επαγγελματική τεχνική βαφής είναι το κόλπο.

«Το balayage είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούμε αρκετά χρόνια ήδη ως επαγγελματίες, αλλά τώρα χρειάζεται να την εξελίξουμε ακόμη περισσότερο στο κομμωτήριο, δημιουργώντας την πιο after-summer εκδοχή της: το foilyage. Aγαπώ αυτή την προχωρημένη τεχνική, η οποία επιτρέπει σε κάθε γυναίκα να αισθάνεται πως βρίσκεται ακόμη σε καλοκαιρινές διακοπές, μέσα σε κύματα χάλκινων και χρυσών αποχρώσεων που κυλούν στις πλεξούδες της, δημιουργώντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα που προσελκύει το φως ακόμη και στις πιο μουντές μέρες του φθινοπώρου», λέει η γνωστή hair colorist Aθηνά Τζάνετ Κορώση

H αναδυόμενη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες μέρες πριν φύγει το καλοκαίρι, κάνει το foilyage μια τεχνική βαφής, που κάθε γυναίκα θα θέλει να εφαρμόσει στα μαλλιά της από την πρώτη μέρα που θα επιστρέψει στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Και η αλήθεια είναι ότι τα foilyage highlights δεν απαιτούν πολύ χρόνο -σε αντίθεση με το balayage-, αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που έχει γίνει τεράστια τάση. «Αυτή η τεχνική δίνει μια ολοκληρωτική ηλιοκαμένη όψη με φυσική λάμψη, η οποία είναι ό,τι πιο κοντινό στην εικόνα των μαλλιών σας στις καλοκαιρινές διακοπές», λέει η Koρώση. 
Η λαμπερή τελειότητα που δίνει αυτή η γρήγορη και απλή τεχνική μειώνει την ανάγκη μιας ριζικής αλλαγής που περιλαμβάνει χρωματική δέσμευση πολλών εβδομάδων ή μηνών. «Μια παλέτα χάλκινων και χρυσών αποχρώσεων είναι τέλεια για αυτή την τεχνική, η οποία θα φωτίσει και θα δώσει ζεστασιά σε κάθε χρώμα ή μήκος μαλλιών. Μπορείτε όμως να επιλέξετε και αποχρώσεις με ψυχρούς τόνους, με στόχο να έχετε ένα πολύ μοντέρνο χρώμα μαλλιών ακόμη και όταν θα μπει για τα καλά ο χειμώνας», λέει η Κορώση εξηγώντας την τεχνική. 

Το μυστικό έχει να κάνει με αυτά τα μέρη που βάφτηκαν στο χέρι, και που κατόπιν τυλίγονται σε διπλά αλουμινόχαρτα για να δημιουργήσουν μια πιο καθορισμένη λάμψη -τα highlights. «Η αναβαθμισμένη τεχνική βαφής foilyage με τη δεύτερη στρώση αλουμινόχαρτου επιτρέπει στους πιο ανοιχτούς τόνους να υποχωρήσουν σε ένα υπόβαθρο balayage επιτρέποντας στην τοποθέτηση του χρώματος να φωτίσει τις περιοχές-κλειδιά», αναφέρει η ειδικός. «H επιδεξιότητα αυτής της εμφάνισης δίνει καθορισμό και διαστάσεις στα μαλλιά μέσω του πάνω και του μετωπικού χωρίσματος, ειδικά στο μήκος και στις άκρες», 
προσθέτει, δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές για εσάς αλλά και για τον hair colorist που θα επιλέξετε, λίγο πριν καθίσετε στην καρέκλα του κομμωτηρίου: «Όλα ξεκινούν με το χρώμα που θα βαφτεί στα μαλλιά χρησιμοποιώντας την τεχνική του balayage. Τότε, συγκεκριμένα μέρη των μαλλιών, συνήθως αυτά που το φως χτυπάει φυσικά -στο πάνω μέρος και στο μπροστινό- τυλίγονται σε αλουμινόχαρτα δυο στρώσεων, τα οποία μεταφέρουν τη θερμότητα καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια από το να κυκλοφορούσατε κάτω από τον ήλιο. Έτσι, το προϊόν απορροφάται πιο βαθιά στην τρίχα, και δεν την καταστρέφουν. Αυτό που αφήνει πίσω του το foilyage είναι μόνο μια αξεπέραστη εικόνα χρυσαφένιων και όχι ...ηλιοκαμένων πλεξούδων». 
 

THE BEAUTY TEAM