Πώς να φτιάξετε scrub προσώπου με καφέ στο σπίτι

closeupshotofattractivewomankeepshandsunderchin
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Είναι χειροποίητο, εύκολο και το συνιστούν οι δερματολόγοι.

Το παλό μασάζ με καφέ, αυτό το υπέροχο φυσικό απολεπιστικό, απομακρύνει τους ρύπους και τη λιπαρότητα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Οι πόροι μένουν καθαροί, ενώ επιπλέον ενεργοποιεί τη ροή του αίματος προκαλώντας προσωρινή σύσφιξη στο δέρμα. Μετά τα οφέλη, ας δούμε πώς παρασκευάζεται το τέλειο scrub με καφέ. 

 -Αναμειγνύετε σε ένα μπολ ½ φλιτζάνι μέτρια αλεσμένο φρέσκο καφέ, ¼ του φλιτζανιού λάδι καρύδας και ¼ του φλιτζανιού λάδι βιταμίνης Ε. Εφαρμόστε απαλά και κάντε μασάζ στην επιδερμίδα με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις για περίπου λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε απαλά την επιδερμίδα.

- «Αν θέλετε να καταπολεμήσετε το πρήξιμο αποθηκεύστε τον καφέ στην κατάψυξη αποβραδίς, επειδή το κρύο μασάζ βοηθά καλύτερα την καταπολέμηση της φλεγμονής ή του ερεθισμένου δέρματος», λέει η Dr. Shamban. «Για λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα, ανταλλάξτε το λάδι καρύδας με ίση ποσότητα μελιού, και αφού τρίψετε απλά την επιδερμίδα σας με το scrub, αφήστε το να δράσει και ως μάσκα προσώπου για άλλα 10 λεπτά. 

Τέλος, εάν θέλετε να απαλλαγείτε από την έντονη ξηρότητα, προσθέστε στο αρχικό μείγμα και ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, η οποία εκτός από το γεγονός ότι διπλασιάζει την απολεπιστική δράση του scrub, ωθεί την φυσική υγρασία της επιδερμίδας στην επιφάνειά της, χαρίζοντας πιο απαλό και αφράτο δέρμα». 

THE BEAUTY TEAM