Πώς να καθυστερήσετε την περίοδο φυσικά

gunaika-periodos
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Έχετε γάμο, κάποιο ιδιαίτερο event που πρέπει να παρευρεθείτε, κάποια παρουσίαση στη δουλειά ή απλώς θέλετε να αποδράσετε ένα Σαββατοκύριακο ακόμη και οι κακουχίες της περιόδου θα καταστρέψουν τα σχέδιά σας; Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να την καθυστερήσουν φυσικά και να σας διευκολύνουν.

Η περίοδος είναι μια πολύ άβολη φάση στην καθημερινότητα μιας γυναίκας, καθώς μπορεί να είναι πολύ επίπονη, με έντονα συμπτώματα κόπωσης, κακουχίας, ζαλάδας, πονοκεφάλου… Αν βρίσκεστε ξαπλωμένες στο σπίτι χωρίς καμία υποχρέωση, τα συμπτώματα μπορούν να είναι ανεκτά. Όταν, όμως, έχετε υποχρεώσεις που πρέπει να φέρετε εις πέρας, όλα αυτά τα συμπτώματα θα σας δυσκολέψουν τη ζωή.

Υπάρχει φαρμακευτικός τρόπος να ρυθμίσετε την περίοδό σας με αντισυλληπτικά, με την καθοδήγηση πάντα του γιατρού σας, αλλά για να μην χρειαστεί να φτάσετε ως εκεί, μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω λίστα με τροφές που φαίνεται ότι μπορούν να καθυστερήσουν την περίοδό σας, χωρίς καμία παρενέργεια.

Ξίδι μηλίτη: Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε πριν τον ύπνο.

Φύλλα από σμέουρα: Πάρτε 5-6 αποξηραμένα φύλλα σμέουρου και φτιάξτε τσάι. Ξεκινήστε να το πίνετε μια εβδομάδα πριν την περίοδο.

Μαϊντανός: Πάρτε μερικά φύλλα μαϊντανού και βράστε τα σε μισό λίτρο νερού για περίπου 20 λεπτά. Σουρώστε το μείγμα σε ένα ποτήρι, προσθέστε 1 κ.γ. μέλι και πιείτε το δυο φορές την ημέρα για να καθυστερήσετε την περίοδο 3-4 ημέρες.

Νερό με λεμόνι: Προσθέστε 2 κ.γ. χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι με νερό και πιείτε.

Κανέλα: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 1 ποτήρι νερό και προσθέστε ένα στικ κανέλας. Αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, σουρώστε και πιείτε το μια εβδομάδα νωρίτερα.