Μια σημαντική αλλαγή που πρέπει να κάνετε στα 40

poluxroma-psita-laxanika
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Αν και όσο νωρίτερα στη ζωή κάνετε αυτή την αλλαγή, τόσο το καλύτερο, ωστόσο στα 40 είναι μια καλή στιγμή να το πάρετε απόφαση και να γεμίσετε το πιάτο σας με πολύχρωμες φυτικές τροφές και αντιοξειδωτικά.

Η δυτικού τύπου διατροφή με την υπερκατανάλωση κρέατος και επεξεργασμένων τροφών ξέρουμε πλέον βάσει ερευνών ότι σχετίζεται με φλεγμονή στον οργανισμό και πολλά προβλήματα υγείας. Η λύση, αναπόφευκτα, είναι η αποφυγή αυτών και η αντικατάστασή τους με πολύχρωμες φυτικές τροφές, ώστε να αυξήσετε τα αντιοξειδωτικά στην καθημερινότητα. 

Ο λόγος που χρειαζόμαστε τα αντιοξειδωτικά μέσω των τροφών είναι ότι προστατεύουν τα κύτταρα και τα τελομερή τους από το οξειδωτικό στρες (τις ζημιές που κάνουν οι ελεύθερες ρίζες), σύμφωνα με τους ειδικούς. Το οξειδωτικό στρες είναι ένας πρωταρχικός παράγοντας εμφάνισης συμπτωμάτων που συνδέονται με την ηλικία, όπως πόνος στις αρθρώσεις, απώλεια μνήμης, προβλήματα στην όραση και καρδιακές παθήσεις και η ηλικία των 40 (αν όχι νωρίτερα) είναι για πολλούς ηλικία που αρχίζουν να εμφανίζονται τα πιο σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με κακές επιλογές τρόπου ζωής και διατροφής. 

Για να κρατήσετε τα επίπεδα φλεγμονής χαμηλά και τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες υπό έλεγχο, χρειάζεται να προσθέσετε ποικιλία πολύχρωμων αντιοξειδωτικών τροφών στην καθημερινότητά σας. Οι επιλογές είναι αμέτρητες! Μύρτιλα, καρότα, λαχανίδα, κακάο, σμέουρα, φρέσκα βότανα και μπαχαρικά, κόκκινο κρασί (μέτρια κατανάλωση) και πλούσια πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι μερικές μόνο από αυτές. Μην ξεχνάτε ότι όσο περισσότερα χρώματα από φυσικές τροφές έχει το πιάτο σας, τόσο το καλύτερο.