3 σημεία που πρέπει να προσέξετε στις μπάρες ενέργειας που αγοράζετε

mpares-energeias
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Είναι η εύκολη λύση για το πρωινό, για ένα σνακ στο γραφείο, για το απόγευμα στο σπίτι. Οι μπάρες ενέργειας, αν είναι προσεκτικά επιλεγμένες, μπορούν να αποτελέσουν ένα σούπερ θρεπτικό σνακ που μας χορταίνει και ταυτόχρονα το απολαμβάνουμε. Τι θα πρέπει, όμως, να προσέξουμε στα συστατικά τους;

Να μην περιέχουν φοινικέλαιο. Οι περισσότερες μπάρες και δημητριακά αναγράφουν το φοινικέλαιο στη λίστα των συστατικών τους, ένα φυτικό έλαιο πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και με υψηλό περιβαλλοντικό κόστος στην παραγωγή του. Γενικότερα, προτιμήστε μπάρες με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. 

Να είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Για να φτάνουν τα 3-5 γραμμάρια ανά μπάρα, θα πρέπει να περιέχουν συστατικά όπως βρώμη, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους. 

Να μην περιέχουν ζάχαρη. Προτιμήστε μπάρες που έχουν παρασκευαστεί με μέλι ή μελάσα

Αν προσέχετε το βάρος σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τις θερμίδες που αποδίδει η κάθε μπάρα που καταναλώνετε και αν τις αγοράζετε χύμα, φροντίστε να ενημερωθείτε για τα παραπάνω, για να ξέρετε πώς θα τις καταναλώσετε. Σε περίπτωση που τις καναταλώνετε προς αντικατάσταση ενός γεύματος, θα πρέπει επίσης να είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη από ξηρούς καρπούς και σπόρους. Αν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, μπορείτε να τις καταναλώσετε και αντί επιδορπίου και να γλιτώσετε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά.