Τι γίνεται με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού;

plasta-pistopoiitika-emboliasmou
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και στις επιπτώσεις που έχει:

«Αναφορικά με το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, να πω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα καθώς και ότι έχει διαταχθεί και η εισαγγελική έρευνα.

Θα πρέπει να πούμε πως μιλάμε για ένα πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων που φέρεται να έχουν πάρει πιστοποιητικό εμβολιασμού ενώ δεν έχουν εμβολιαστεί, από εσκεμμένες ενέργειες συγκεκριμένου ατόμου και εξετάζεται η συμμετοχή άλλων ατόμων στη διαδικασία αυτή.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένη διενέργεια εικονικών εμβολιασμών.  Να σημειώσω εδώ ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας της επιχείρησης «Ελευθερία» που καθιστούν δύσκολη έως και εξαιρετικά δύσκολη την καταχώρηση εμβολιασμού που δεν έχει γίνει.

Να υπενθυμίσω ότι σε κάθε περίπτωση είναι μία έκνομη δραστηριότητα με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου.

 Παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναφερθεί τέτοια περιστατικά.

Και να πω χαρακτηριστικά ότι σε αρκετές περιπτώσεις σε άλλες χώρες που έχουμε δει ανακαλύπτονται κυρίως ότι τα άτομα τα οποία έχουν λάβει πλαστό πιστοποιητικό, έχουν λάβει ψευδή βεβαίωση ότι έχουν εμβολιαστεί, όταν νοσήσουν και καταλήξουν σε ένα νοσοκομείο και ειδικά αν νοσήσουν βαριά, είναι οι πρώτοι οι οποίοι καταγγέλλουν τον γιατρό ο οποίος τους έχει δώσει ψευδή βεβαίωση, τους έχει δώσει πλαστό πιστοποιητικό.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περίπτωση της Κύπρου του Αυγούστου, που γιατρός χορήγησε πλαστά πιστοποιητικά, τα άτομα αυτά κατέληξαν στο νοσοκομείο και στην Εντατική Θεραπεία, νομίζω ότι το ένα από αυτό είχε και τραγική κατάληξη, και ήταν οι ίδιοι οι συγγενείς των ατόμων που έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό σε συνεργασία με τον γιατρό που έκαναν μήνυση στον γιατρό».