Κι όμως, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια έχουν ένα σημαντικό όφελος

gunaika-takounia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Από τη μία μας κολακεύουν τα πόδια και τη σιλουέτα, μας ψηλώνουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο «γυναίκες», από την άλλη, όμως, μας δυσκολεύουν αν πρέπει να τα φορέσουμε πολλή ώρα. Στα θετικά τους, όμως, υπάρχει ένα όφελος που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν.

Έχουμε όλες αναφωνήσει με ανακούφιση όταν γυρίζοντας στο σπίτι βγάζουμε τα ψηλοτάκουνα και απελευθερώνουμε το πόδι μας με μια κίνηση. Όσο κι αν μας αρέσουν κι αποτελούν σύμβολο θηλυκότητας και σεξουαλικότητας, τα αγαπημένα μας τακούνια προκαλούν πόνους στα πόδια, ενώ μπορεί να επιβαρύνουν και τη μέση μας.

Έχουν, όμως, ένα κρυφό όφελος που μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή και δεν είναι αυτό που φαντάζεστε Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο επιστημονικό έντυπο European Urology, οι ασκήσεις πυέλου (Kegel)   
γίνονται με πιο αποτελεσματικό τρόπο όταν οι γοφοί είναι σε γωνία 15 μοιρών, το οποίο ισοδυναμεί με ένα τακούνι περίπου 7,5 πόντων.

Πώς μας χρησιμεύει αυτό; Οι δυνατοί πυελικοί μυς ενισχύουν τη διέγερση κατά την ερωτική πράξη και εμποδίζουν την ακράτεια. Για να τους δυναμώσετε, αρκεί να σφίξετε τους μυς της λεκάνης για 5 δευτερόλεπτα κι έπειτα να αφεθείτε (για να εντοπίσετε τους μυς και την άσκηση, σκεφτείτε τι θα κάνατε αν θέλατε να διακόψετε τη διούρηση). Κάνε ένα σετ των 10, τρεις φορές την ημέρα, φορώντας, φυσικά, τα τακούνια σας!