Παγκόσμια Ημέρα Φροντιστή: όλα όσα θέλετε να μάθετε για την άνοια

xeria-boitheia-frontistis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Έρχεται μια σειρά διαδραστικών συναντήσεων φροντιστών ατόμων με άνοια με ειδικούς, οι οποίοι θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις.

Κάθε Μάρτιο η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών γιορτάζει συμβολικά την Ημέρα Φροντιστή, δίνοντας χώρο στη φωνή των φροντιστών -των ανθρώπων που στέκονται αδιάκοπα για χρόνια στο πλευρό αγαπημένων προσώπων, που πάσχουν από άνοια- να ακουστεί.            

Φέτος, για πρώτη χρονιά, οι εκδηλώσεις της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών για την Ημέρα Φροντιστή θα γίνουν σε τρία σημεία, στην Αθήνα, στον Πειραιά και στην Άρτα, ώστε το επιστημονικό δυναμικό της Εταιρείας να βρεθεί κοντά σε πολλούς περισσότερους ανθρώπους, ασθενείς και φροντιστές, που παλεύουν με την άνοια.

Πρόκειται για μια σειρά διαδραστικών συναντήσεων, όπου πάνελ ειδικών σε θέματα της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ θα σκύψουν με προσοχή και αφοσίωση επάνω στα προβλήματα των φροντιστών και θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους σχετικά με την ασθένεια και την καθημερινότητα των ίδιων και των δικών τους ανθρώπων.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημέρες, με ώρα έναρξης 17:30:

  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ 13/3 Aegean College (Αλκιβιάδου 122)
  • ΑΘΗΝΑ 15/3 Aegean College (Πανεπιστημίου 17)
  • ΑΡΤΑ 18/3 Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας (Κοσμά Αιτωλού 8)

Info
www.alzheimerathens.gr
210 7013271 
είσοδος ελεύθερη