Η επιστροφή του Λάκη Γαβαλά: δείτε την πρώτη collection

lakis-gavalas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ο διάσημος σχεδιαστής επιστρέφει με την Temeno.

Ο Λάκης Γαβαλάς επιστρέφει στον χώρο της δημιουργίας ως co-founder και creative director της Temeno, μαζί με τον Guy Krief, angel investor και co-founder των τεχνολογικών εταιρειών Persado και Bryq. Το νέο brand τους προτείνει genderless δημιουργίες, με διαχρονικό χαρακτήρα, ενώ η νέα συλλογή χωρίς ταμπέλες και στερεότυπα, εκφράζει όλες εκείνες τις αξίες που έχει στον πυρήνα της η Temeno. Δημιουργίες αποκλειστικά φτιαγμένες στην Ελλάδα, που αφουγκράζονται τα trends της εποχής, αναδεικνύουν ένα ευρύ φάσμα σωματότυπων, δεν βάζουν περιορισμούς στο φύλο και την ηλικία και έχουν στο επίκεντρο την προώθηση της βιωσιμότητας. 

Το basic επαναπροσδιορίζεται και παρουσιάζεται πιο ευρηματικό, με γεωμετρίες που θα αποτελούν το σήμα κατατεθέν του brand. Η χρωματική παλέτα είναι κλασική συνδυάζοντας το μαύρο, με το υπόλευκο κι ουδέτερο Avena Beige. 

Οι συνδυασμοί που προτείνονται μεταξύ των ρούχων προωθούν το inclusivity. Κομμάτια από την σειρά P (Petite) συνδυάζονται με κομμάτια από την R (Regular) και όχι μόνο. Η Temeno ενθαρρύνει τους πειραματισμούς ανάμεσα στα κομμάτια ανεξαρτήτως φύλου, size, χρώματος και γραμμής. 

Η Temeno προσπαθεί να χρησιμοποιεί υλικά και συσκευασίες με περιβαλλοντική συνείδηση, και να διατηρεί ηθικά εργασιακά πρότυπα σε όλα τα στάδια της παραγωγής του.

«Μου είχε λειψει η διαδικασία της δημιουργίας. Από την στιγμή της σύλληψης μέχρι τις δοκιμές στο χαρτί, την υλοποίησή τους και την αγωνία της πρώτης τους παρουσίασης στον κόσμο, όπως αυτή τη στιγμή. Η πρώτη μας συλλογή είναι αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας, ενθουσιασμού, θάρρους και σκληρής δουλειάς και πιστεύουμε ότι αντικατοπτρίζει πραγματικά τις αξίες και το όραμά μας για το πώς θα θέλαμε να είναι η συμμετοχή μας στην εξέλιξη της μόδας», σημειώνει ο Λάκης Γαβαλάς, co-founder και creative director της Temeno.

Δείτε την κολεξιόν εδώ.