Τα 4 βήματα για τέλεια κόκκινα χείλη ενόψει Πάσχα

kokkina-xeili-kragion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Το Πάσχα είναι σε απόσταση αναπνοής και αν μη τι άλλο, το κόκκινο του πάει.

Επιλέξτε την υφή που θέλετε
Θα πρέπει να βρείτε το είδος κραγιόν με το οποίο αισθάνεστε άνετα, δηλαδή αν θα είναι ρευστό, πιο glossy, ματ κ.ο.κ. Για το Πάσχα θα σας προτείναμε ένα πιο ματ κραγιόν, που ταιριάζει με κάθε look και είναι πιο «βατό» από ένα γυαλιστερό gloss.

Βρείτε την κατάλληλη κόκκινη απόχρωση
Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από το χρώμα του δέρματός σας. Αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, μπορείτε να επιλέξετε πιο ψυχρούς υποτόνους με βάση το μπλε. Αν προτιμάτε κάτι πιο «ζεστό», θα πρέπει να βρείτε πιο πορτοκαλένιες αποχρώσεις. Αν το δέρμα σας είναι σταρένιο, θα σας ταιριάξουν οι πιο σκούρες αποχρώσεις με μπλε και ροζ υποτόνους, αλλά και οι πιο ζεστές πορτοκαλί, βερικοκί αποχρώσεις του κόκκινου. Αν το δέρμα σας είναι σκουρόχρωμο, οι πιο σοκολατένιες-κόκκινες αποχρώσεις είναι για εσάς, ενώ και το κοκκινοπορτοκαλί ταιριάζει ιδανικά με αυτό τον τόνο δέρματος.

Προετοιμάστε τα χείλη σας
Για να αναδείξουμε τα χείλη μας με μια ωραία απόχρωση κραγιόν, χρειάζεται να τα φροντίσουμε ώστε να είναι απαλά και ενυδατωμένα. Αυτό σημαίνει πίλινγκ χειλιών, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και ένα καλό lip balm στη συνέχεια για ενυδάτωση.

Δημιουργήστε τη βάση
Εφαρμόστε μικροποσότητες μιας ελαφριάς βάσης ή concealer ώστε να καλυφθούν οι ανομοιομορφίες και να κρατήσει περισσότερο στη συνέχεια το κραγιόν σας. Μην ξεχάσετε να διαγράψετε το περίγραμμα με ένα lip liner του ίδιου χρώματος και να γεμίσετε στη συνέχεια τα χείλη σας με το κραγιόν.