Το καλοκαίρι θέλει το σανδάλι του

ancient-greek-sandals
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2023

Τα σανδάλια είναι η πιο καλοκαιρινή επιλογή που μπορείτε να κάνετε, ενισχύοντας ταυτόχρονα το στυλ σας και το brand Ancient Greek Sandals έχει να σας κάνει τις δικές του προτάσεις.

Εμπνευσμένες από την εμβληματική έκθεση «Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά» που φιλοξένησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τον Σεπτέμβριο του 2021, οι νέες συλλογές του brand Ancient Greek Sandals, Resort 23, αλλά και η Main SS23 Collection, έρχονται να δώσουν περισσότερο στυλ και κομψότητα στο καλοκαίρι που έρχεται, από την πόλη ως το νησί και από την παραλία έως το πάρτι.

Η γυναικεία Main SS23 Collection εξερευνά τις έννοιες «Θηλυκότητα» και «Ομορφιά» δίνοντας έμφαση σε σχέδια σανδαλιών με διακριτικά φίνα λουράκια, αλλά και στη γενναιόδωρη χρήση διακοσμητικών στοιχείων, όπως οι εμαγιέ αλυσίδες, τα μεταλλικά studs, τα κρύσταλλα αλλά και τα φτερά Μαραμπού - ένα υλικό που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από το brand.

Υπόδειγµα κοµψότητας και χειροποίητης αριστοτεχνίας, το Embroidery group µε τα σχέδια Kentima και Aristide, για το οποίο οι AGS επαναφέρουν την τεχνική του χειροποίητου κεντήµατος από την επετειακή 10 Year Anniversary Collection και εισάγουν τρεις νέους χρωµατικούς συνδυασµούς, σε συνεργασία µε τον ελληνοράπτη και δεξιοτέχνη κεντητή, Αριστείδη Τζονευράκη, στο εργαστήριό του στο Άργος. Εκτός από τα σανδάλια με τα περίτεχνα χειροποίητα κεντήματα, ξεχωρίζουν και τα δημοφιλή Fisherman Sandals με τα σχέδια Homeria και Cosmia, καθώς και η νέα κομψή πλατφόρμα από φελλό ύψους 6 εκατοστών µε εσωτερικό πέλµα που διαθέτει επένδυση ώστε να προσφέρει παράλληλα έξτρα ύψος αλλά και περισσότερη άνεση, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, έπειτα από δυναµική απαίτηση του γυναικείου κοινού.  

Το γκρουπ Ancient Greek είναι εµπνευσµένο από ένα µαρµάρινο ανθέµιο του αρχαίου Έλληνα γλύπτη Φιλουργού που φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά µοντέλα: Philourgos, Archaic, Parian και Pyrichos. Για την οµάδα Enameled Chain επιστρατεύονται τρία signature σχέδια των Ancient Greek Sandals από φυσικό δέρµα vachetta - Skalida, Apli Polytimi και Apli Eleftheria- και διακοσµούνται σε όλη την επιφάνεια µε µια διακριτική εµαγιέ αλυσίδα, δηµιουργώντας µια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αντίθεση ανάµεσα στο ακατέργαστο δέρµα και τη ντελικάτη, εµαγιέ επιφάνεια. Νέα προσθήκη στην Main Collection, τα κλασικά σχέδια Fay και Serena από δέρµα nappa, που συνθέτουν το γκρουπ Multistraps, και προορίζονται να αναδειχθούν σε iconic µοντέλα των συλλογών Ancient Greek Sandals.

Η σειρά The Rings είναι εµπνευσµένη από δύο δαχτυλίδια που δεν αποχωρίζεται ποτέ η Χριστίνα Μαρτίνη, συν-ιδρύτρια και creative director των Ancient Greek Sandals, τα οποία έχει σχεδιάσει η Jewelry designer και αγαπηµένη της φίλη Λητώ Καρακωστάνογλου, aka Lito Fine Jewelry. Τα λουράκια αποτελούνται από µικρά ορθογώνια δέρµατα, ενωµένα µεταξύ τους µε µικρά µεταλλικά studs.

To thong sandal Phaedra, το slide µε τα δύο λουράκια Kara και το ankle-strap σανδάλι Coco πρωταγωνιστούν σε αυτό το ευκολοφόρετο και παντός καιρού γκρουπ, το οποίο διατίθεται σε φυσικό δέρµα, µαύρο χρώµα και taupe απόχρωση, όλα διακοσµηµένα µε χρυσά studs.

Στα πλαίσια της βιωσιµότητας και της κυκλικής οικονοµίας, για τρίτη συνεχόµενη σεζόν, οι AGS αξιοποιούν τα περισσεύµατα δέρµατος από την παραγωγή σανδαλιών για να δηµιουργήσουν τη σειρά Upcycled Vachetta - φέτος µε design που προσοµοιάζει στα σχέδια του γκρουπ The Rings και, φυσικά, διατίθενται σε περιορισµένο αριθµό ανάλογα µε τη διαθεσιµότητα περισσευµάτων. 

Βρείτε όλα τα σχέδια Ancient Greek Sandals Main SS23 Collection στο online shop εδώ, αλλά και στην οµώνυµη µπουτίκ Ancient Greek Sandals flagship store από τις αρχές Μαΐου.