Τι νύχια θα κάνουμε φέτος το καλοκαίρι;

nuxia-kalokairi
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2023

Έχοντας διανύσει τα 2/3 της άνοιξης και καθώς περιμένουμε το καλοκαίρι, είναι μια καλή στιγμή να δούμε τις τάσεις στα νύχια, για να είμαστε έτοιμες (και) φέτος.

Νύχια lip gloss
Τα έχουμε δει στην Jessica Chastain και τη Hailey Bieber μεταξύ άλλων και ουσιαστικά είναι ένα trend που μιμείται το λαμπερό τελείωμα που κάνουμε και στα χείλη με ένα lip gloss. Θέλουμε, δηλαδή τα νύχια να λάμπουν από κάθε γωνία και να θυμίζουν… ζελέ. Ως βάση χρησιμοποιήστε απαλά χρώματα, όπως ροζ ή γαλακτώδες λευκό και στο τέλος απλώστε μερικές διαφανείς glossy στρώσεις.

Νύχια εμπνευσμένα από τη φύση
Αυτό σημαίνει πράσινες αποχρώσεις, οι οποίες φέτος είναι πιο απαλές, όπως φασκόμηλο, φιστίκια Αιγίνης, πράσινο του δάσους κ.ο.κ. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και γαλλικό μανικιούρ με πράσινο στη μύτη, ακόμη κι αν δεν έχετε μακριά νύχια ή να δοκιμάσετε διαφορετική απόχρωση του πράσινου σε κάθε νύχι.

Μεταλλικό όμπρε
Τα όμπρε νύχια ξεκίνησαν να κερδίζουν έδαφος το 2022 και δεν δείχνουν να φθίνουν για το 2023, οπότε είναι μια καλή στιγμή να τα τολμήσετε. Αποτελούν ένα ξεχωριστό είδος nail art όπου στη βάση χρησιμοποιείται μια πιο απαλή απόχρωση, η οποία σταδιακά σκουραίνει όσο ανεβαίνουμε προς τη μύτη. Για το 2023, μάλιστα, η τάση είναι nude που εξελίσσεται σε μεταλλικό, με το ασημί να ξεχωρίζει. Αν θέλετε να το κρατήσετε πιο minimal, βάλτε την πρώτη απόχρωση στη βάση και τη δεύτερη στη μύτη του νυχιού κι έπειτα αναμίξτε και τις δύο αποχρώσεις με το κατάλληλο πινελάκι ή σφουγγαράκι.

Φλοράλ
Δεν είναι ακριβώς νέα τάση, αλλά συνεχίζουμε να τη βλέπουμε μέσα στο 2023 και σίγουρα θα κυριαρχήσει ανάμεσα στις πιο ρομαντικές του καλοκαιριού. Προτιμήστε τα κλασικά καλοκαιρινά χρώματα, όπως απαλές, παστέλ αποχρώσεις του κίτρινου, του ροδακινί, του λιλά.

Φουτουριστικό nude
Δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας nude; Δοκιμάστε να το αναβαθμίσετε. Απλώστε τη nude βάση σας και στη συνέχεια αξιοποιήστε ένα μεταλλικό μανό στις άκρες. Μπορείτε να κάνετε και γαλλικό με μεταλλικές άκρες ή μισοφέγγαρα.

Airbrush
Η τάση αυτή σας επιτρέπει να είστε πολύ δημιουργικές με διαφορετικά χρώματα και σχέδια που ταιριάζουν στη δική σας αισθητική. Την τεχνική αυτή μπορείτε να την κάνετε μόνο σε ειδικό με airbrush συσκευή και μπορείτε να δοκιμάσετε είτε μονοχρωμίες, είτε πολλά χρώματα.

Χαρούμενες αποχρώσεις
Το 2022 αγαπήσαμε τα cool μπεζ, καφέ και λευκά, αλλά το 2023 στρεφόμαστε σε πιο τολμηρές αποχρώσεις. Τα πιο hot χρώματα που μπορείτε να αναζητήσετε είναι το μπλε, το πράσινο, το μοβ και το πορτοκαλί.  Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε να βάψετε ένα νύχι έντονο στο κάθε χέρι και τα υπόλοιπα να τα κρατήσετε σε πιο «ήσυχες» αποχρώσεις.