Μπορεί το κυκλαδίτικο καλοκαίρι να εμπνεύσει μια συλλογή κοσμημάτων;

hriam-gold VALIANA VARIANTZA
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΙΟΥ 2023

Όχι μόνο μπορεί, αλλά η σχεδιάστρια Μαίρη Χαριτωνίδη το έκανε και πράξη με τη συλλογή SHALES, A tribute to the Cycladic summer.

Αν μη τι άλλο, το καλοκαίρι στις Κυκλάδες είναι κάτι που θα θέλαμε να κουβαλάμε για πάντα επάνω μας. Γι' αυτό ακριβώς φρόντισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το fine jewellery brand °'HRIAM που ιδρύθηκε στην Κοπεγχάγη το 2021 από την σχεδιάστρια Μαίρη Χαριτωνίδη, με τη νέα συλλογή SHALES, A tribute to the Cycladic summer. 

VALIANA VARIANTZA

Η συλλογή Shales είναι εμπνευσμένη από τον σχιστόλιθο, που συναντούμε στην αρχιτεκτονική της περιοχής των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από την τάση του να διασπάται σε λεπτά στρώματα. Η ιδιότητα αυτή ονομάζεται σχάση. Η ιδρύτρια και σχεδιάστρια του brand °'HRIAM, σε μία απόπειρα να μιμηθεί το φυσικό αυτό φαινόμενο δημιούργησε το περιδέραιο Cyclades, σε χρυσό 18 καρατίων. Το κολιέ που μοιάζει να είναι φτιαγμένο από μικρές πέτρινες πλάκες, στην πραγματικότητα αποτελείται από μια τρισδιαστατη μικρογραφία των νησιών των Κυκλάδων, σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο γύρω από τον λαιμό του κομιστή. Το τεμάχιο συνοδεύεται από 4 δαχτυλίδια, σε μικρογλυπτική στο χέρι.

VALIANA VARIANTZA
Κι αν θέλετε να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα τη συλλογή, στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται η Eleni Marneri Gallery στην Πλάκα, η σχεδιάστρια θα μοιραστεί με τους επισκέπτες την έμπνευσή της πίσω από την συλλογή SHALES, A tribute to the Cycladic summer (ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΟΙ, Ένα αφιέρωμα στο Κυκλαδίτικο καλοκαίρι) καθώς και τις τεχνικές που εφαρμόζει κατά τη δημιουργική διαδικασία. Συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους χρυσοχοΐας της Μεσογείου με την λιτή αρμονική αισθητική της Σκανδιναβίας, τα κοσμήματα °'HRIAM αφορμώνται από την βιώσιμη παραγωγή και στοχεύουν στο να αποτελέσουν ένα νέο μοντέλο συνειδητού καταναλωτισμού, εστιάζοντας στον τομέα των εκλεκτών πολυτελών κοσμημάτων και του ανεξάρτητου design.

VALIANA VARIANTZA

Τα κοσμήματα θα βρίσκονται στην γκαλερί από τις 11.00 του Σαββάτου 27 Μαΐου στις 17.00 θα ακολουθήσει γνωριμία με την καλλιτέχνιδα κοσμηματοποιό σε συνοδεία aperitivo. Η έκθεση θα διαρκέσει εώς τις 30 Ιουνίου. 

VALIANA VARIANTZA
Η γκαλερί της Ελένης Μαρνέρη είναι η μοναδική στην Ελλάδα, που αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο κόσμημα, ανέδειξε και διαμόρφωσε τη σύγχρονη εικαστική σκηνή γύρω από μια τέχνη που φοριέται και κοσμεί το σώμα. Διατρέχοντας μια πορεία τριάντα και πλέον χρόνων, η γκαλερί επιλέγει να παρουσιάζει τα έργα νέων αλλά και εδραιωμένων Ελλήνων καθώς και ξένων σχεδιαστών-εικαστικών κοσμήματος με αφοσίωση στην υψηλή αισθητική.

Info
SHALES, A tribute to the Cycladic summer
°'HRIAM στην Eleni Marneri Gallery
Πιττάκου 8, Πλάκα, Αθήνα 105 58
27 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2023
Εγκαίνια; Σάββατο, 27 Μαΐου, 17:00-20.00
Ώρες λειτουργίας: Τριτη-Σάββατο, 11:00-19:00, Τετάρτη, 11:00-16:00
Είσοδος ελεύθερη