Ψεύτικες βλεφαρίδες και καλοκαίρι: Τι πρέπει να ξέρετε

blefarides
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΙΟΥ 2023

Όταν δεν είναι υπερβολικές και ταιριάζουν στην περίσταση, οι βλεφαρίδες χαρίζουν πάντα έξτρα θηλυκότητα και ένταση στο βλέμμα. Αν, ωστόσο, έχετε συνηθίσει τις ψεύτικες και θέλετε να τις συνεχίσετε και το καλοκαίρι, θα πρέπει να έχετε κάποια πράγματα υπ’ όψιν για να μην σας… εγκαταλείψουν μια ώρα αρχύτερα.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις πρώτες 48 ώρες
Λόγω του ότι η έντονη ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να επηρεάσει την κόλλα, καλό είναι να μην βγείτε έξω σε ζεστό περιβάλλον. Η κόλλα ακόμη «δένει» τα πρώτα 24ωρα, οπότε καλό θα είναι να προσέξετε τη ζέστη.

 Οι κανόνες της πισίνας
Για να εξασφαλίσετε ότι οι βλεφαρίδες σας θα παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στη θέση τους, βεβαιωθείτε ότι το αντιηλιακό σας δεν είναι με βάση το λάδι. Λάδι στα χέρια και στο πρόσωπο θα κατέστρεφε τη σύνδεση μεταξύ των αληθινών και των ψεύτικων βλεφαρίδων, καθώς αναπόφευκτα θα έφτανε κι εκεί. Τα γυαλιά ηλίου είναι επίσης πολύ σημαντικά, καθώς, καθώς μαζί με τα μάτια σας προστατεύουν και τις βλεφαρίδες σας, ενώ όταν κολυμπάτε, τα γυαλιά θαλάσσης θα σας χαρίσουν έξτρα προστασία από το χλώριο και το νερό.

Στη θάλασσα
Όπως και στην πισίνα, έτσι και στη θάλασσα, φροντίστε στα μακροβούτια σας να φοράτε γυαλιά θαλάσσης, καθώς το αλάτι της θάλασσας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά. Μετά το κολύμπι σας, σκουπίστε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα τα μάτια σας.

Προσοχή στον ιδρώτα του γυμναστηρίου
Μην χρησιμοποιήσετε τις βλεφαρίδες σαν δικαιολογία για να μην πάτε γυμναστήριο! Βεβαιωθείτε, όμως, ότι έχετε μαζί σας μια πετσέτα ή κορδέλα για τον ιδρώτα, ώστε να τις προστατέψετε από αυτόν και να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο στεγνές. Γενικότερα, επειδή το καλοκαίρι ιδρώνουμε περισσότερο, έχετε πάντα μαζί σας κάποιο καθαρό μαντίλι για να τις ταμπονάρετε. Η σάουνα και η hot yoga είναι επίσης επιλογές που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας.

Αποφύγετε τα spray μαυρίσματος στο πρόσωπο
Κι εδώ, μπορεί να επηρεαστεί η κόλλα στις βλεφαρίδες σας με τον ψεκασμό. Αν θέλετε οπωσδήποτε να ψεκαστείτε, χρησιμοποιήστε τα γυαλιά θαλάσσης για να προστατέψετε τα μάτια και τις βλεφαρίδες σας.

Επισκεφτείτε πιο συχνά την ειδικό
Το καλοκαίρι, τα μαλλιά και οι βλεφαρίδες μας μεγαλώνουν πιο γρήγορα, που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να επισκέπτεστε την ειδικό λίγο πιο συχνά για τις απαραίτητες ενέργειες γεμίσματος.