Τι πρέπει να φάμε πριν βγούμε για ποτό;

poto-alkool-filoi-parea
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2023

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και οι έξοδοι για ποτό πληθαίνουν, ο Κλινικός Διαιτολόγος Γιώργος Μίλεσης MSc μας δείχνει το δρόμο ώστε να τρώμε σωστά πριν βγούμε, για να μην έχουμε τα... παρελκόμενα του αλκοόλ.

Έχει συμβεί σε όλους: έχουμε βγει νηστικοί ή έχουμε τσιμπολογήσει κάτι το απόγευμα και το βράδυ που βγαίνουμε για 1-2 ποτά, το αλκοόλ μας επηρεάζει πολύ πιο άσχημα απ’ όσο θα έπρεπε, χωρίς να το υπερκαταναλώσουμε. Μας ζαλίζει, μας νυστάζει, μπορεί να μας δημιουργήσει δυσφορία, ανακατωσούρα κ.ο.κ.

Όπως αναφέρει και ο Κλινικός Διαιτολόγος MSc, Γιώργος Μίλεσης, το τι τρώμε πριν πιούμε ποτά μπορεί να έχει μεγάλη σημασία στο πώς θα νιώσουμε στο τέλος της βραδιάς ή το επόμενο πρωί. Στην πραγματικότητα, τα κατάλληλα τρόφιμα μπορούν να μας βοηθήσουν να ελέγξουμε την πείνα μετά τα ποτά, την ηλεκτρολυτική ισορροπία, αλλά και τις ανεπιθύμητες ενέργειες από την κατανάλωση αλκοόλ.

Πριν βγούμε για ποτό, λοιπόν, πρέπει να καταναλώσουμε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη, ηλεκτρολύτες και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων τροφίμων είναι:

  • Tα αυγά, το γιαούρτι, ο σολομός, το αβοκάντο, τα οποία καθυστερούν την απορρόφηση του αλκοόλ
  • Η βρώμη που κατευνάζει τις επιδράσεις του αλκοόλ
  • Φρούτα όπως η μπανάνα, το πεπόνι και το καρπούζι που προλαμβάνουν την ηλεκτρολυτική ανισορροπία, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν
  • Αμύγδαλα και μούρα που μειώνουν το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από το αλκοόλ
  • Γλυκοπατάτες που μειώνουν την υπογλυκαιμία που προκαλείται από την ίδια την κατανάλωση αλκοόλ

Δείτε το βίντεο του ειδικού εδώ.

Γιώργος Μίλεσης MSc Κλινικός Διαιτολόγος
[email protected]
www.milessis.gr 
FB page: milessisgeorge