The Glass of Brixton: Τα ελληνικά γυαλιά ηλίου του φετινού καλοκαιριού

glass-of-brixton
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριού, τα γυαλιά ηλίου, είναι must σε κάθε μας πρωινή έξοδο και προσθέτουν τη δική τους πινελιά στο στυλ μας. Αναζητήστε αυτά που σας ταιριάζουν μέσα από τη σειρά της The Glass of Brixton, που προβάλλει τη μοναδικότητα ανεξαρτήτως φύλου, και προστατευτείτε από τον ήλιο με στυλ και με ελληνική υπογραφή.

Από τα γυαλιά ηλίου μας αναζητάμε πάντα, εκτός της ποιότητας και της προστασίας από τον ήλιο, να μας χαρίζουν στυλ και να είναι μοναδικά με τον δικό τους τρόπο, ανάλογα της αισθητικής μας. Αυτό ακριβώς πετυχαίνουν και τα The Glass of Brixton, που πέρα από όλα τα άλλα, δημιουργούνται στην Ελλάδα κι έχουν τη δική τους φιλοσοφία.

TSOUKANARAS_NIKOLAS
Λίγοι θα πιστέψουν ότι πίσω από την urban αισθητική και την υψηλή ποιότητα του The Glass of Brixton βρίσκεται μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, που ασχολείται με τα Οπτικά από το 1963. Περίπου 9 χρόνια πριν, ο Άγγελος Συκαράς εμπνεύστηκε το νέο brand ακούγοντας το “The guns of Brixton” των The Clash, στο οποίο ήθελε να προσδώσει μία πολυπολιτισμική και καλλιτεχνική ταυτότητα, όπως αυτή ακριβώς που χαρακτηρίζει και την εναλλακτική γειτονιά του Νότιου Λονδίνου. Το Brixton του David Bowie και των The Clash, των διαδηλώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της urban κουλτούρας, έγινε η έμπνευση για το brand που συνδυάζει τον σύγχρονο σχεδιασμό, την ξεχωριστή χρωματική παλέτα και την εξατομικευμένη δεξιοτεχνία.  

Καθοδηγούμενο με ένα ξεκάθαρο όραμα που προωθεί την ιδέα της ελευθερίας στην έκφραση και στο σεβασμό στα δικαιώματα, το The Glass of Brixton δημιουργήθηκε για να απευθύνεται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, χρώματος, μεγέθους, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου. Σε όλα εκείνα τα άτομα που θέλουν πίσω από αυτά τα γυαλιά, τα μάτια τους να ανακαλύψουν τον κόσμο, να τον διαμορφώσουν, να τον ανατρέψουν και να τον ζήσουν με την δική τους μοναδικότητα.  

Το σύγχρονο design, οι υψηλών προδιαγραφών φακοί και η ισορροπία ποιότητας και κόστους, είναι το τρίπτυχο που έχει κάνει το The Glass of Brixton να αποκτήσει μία φήμη που συνδέεται με την καινοτομία, την ποιότητα και την ασφάλεια εντός κι εκτός Ελλάδας τόσο στα γυαλιά ηλίου όσο και στα γυαλιά οράσεως.  

TSOUKANARAS_NIKOLAS

Έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία -το νούμερο ένα ζητούμενο στα γυαλιά ηλίου- το The Glass of Brixton διαθέτει μία γκάμα γυαλιών που προσφέρουν ασφάλεια κάτω από τον ήλιο. Όλοι οι σκελετοί είναι από υλικό acetate, οι φακοί ηλίου είναι οργανικοί, απορροφητικοί προς τις βλαβερές ακτινοβολίες και στην οπίσθια επιφάνεια τους έχουν επιστρώσεις αντιαντανακλαστικές για πιο ξεκούραστη όραση στην έντονη ηλιοφάνεια.  

Spring / Summer 2023 - «Let’s get lost in Paris» 
Το The Glass of Brixton, στο πλαίσιο της κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ‘23, ταξιδεύει στο Παρίσι και παρουσιάζει την καμπάνια «Let’s get lost in Paris», εξερευνώντας με μία διαφορετική ματιά τρεις εμβληματικές πτυχές της πόλης γύρω από τη μουσική, την τέχνη και την αρχιτεκτονική: Το μποέμ και αισθησιακό Παρίσι των ’70s, του Serge Gainsbourg, της Jane Birkin και της Françoise Hardy, το πραγματικά μοντέρνο και επαναστατικό στη σύλληψή του κτίριο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Centre Pompidou των Renzo Piano και Richard Rogers και την ηλεκτρονική μουσική σκηνή των ’90s, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Daft Punk, οι Air και ο Sébastien Tellier.  

Έντονα χρώματα, διαφάνειες, αλλά και κλασικές γραμμές και μοτίβα, η κολεξιόν The Glass of Brixton Spring / Summer 2023 διαθέτει τέτοια χρωματική παλέτα και σχήματα που συνθέτει έναν κόσμο που χωρά τους πάντες: Από τους πιο τολμηρούς fashionistas μέχρι αυτούς που θέλουν απλώς να κρυφτούν πίσω από δύο μεγάλους φακούς.  

Pride Γυαλιά εμπνευσμένα από τα χρώματα της rainbow σημαίας
Το bs 202 Pride είναι αφιερωμένο στην LGBTQi+ κοινότητα και στο όραμα μιας κοινωνίας χωρίς ταμπέλες, που προωθεί την ιδέα της ελευθερίας στην έκφραση και τον σεβασμό στα δικαιώματα. Με το κλασικό μαύρο και τρία χρώματα -μωβ, μπλε και ροζ- εμπνευσμένα από τα χρώματα της rainbow σημαίας, το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται λίγες μέρες πριν από το Athens Pride, την παρέλαση της διεκδίκησης, της υπερηφάνειας, της αγάπης, της ισότητας και της ελευθερίας, για να μας θυμίσει ότι αξίζει να δούμε τον κόσμο πίσω από τα γυαλιά μας πιο συμπεριληπτικά και πιο… πολύχρωμα! Το σύγχρονο design, οι υψηλών προδιαγραφών φακοί, η ισορροπία ποιότητας και κόστους, καθώς και η urban και non-binary αισθητική είναι τα στοιχεία εκείνα που έχουν κάνει το brand να ξεχωρίζει.