Δουλεύετε πολύ; Φάτε αβοκάντο

abokanto
ΤΡΙΤΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Λίγο περισσότερη εγρήγορση και συγκέντρωση στη δουλειά πάντα βοηθάει. Πώς μπορείτε, όμως, να την εξασφαλίσετε; Με αβοκάντο!

Το αβοκάντο δεν είναι απλώς μια μόδα των τελευταίων ετών. Ήρθε για να μείνει κι αυτό γιατί τα οφέλη του είναι ανεξάντλητα, χάρη στα καλά λιπαρά του, τις φυτικές του ίνες, τα αντιοξειδωτικά, τις βιταμίνες του. Συγκεκριμένα, μας παρέχει κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, βιταμίνη A, E, K, C, φολικό οξύ, καροτενοειδή, φυτοστερόλες και 18 βασικά αμινοξέα. Δεν είναι, λοιπόν, απορίας άξιο που κάνει καλό στην καρδιά, έχει αντικαρκινική δράση, είναι αντιφλεγμονώδες, κάνει καλό στο δέρμα και τα μαλλιά και παρά τα λιπαρά του, είναι ιδανικό για απώλεια βάρους, καθώς φαίνεται να μειώνει την αίσθηση πείνας μετά από 4 ώρες από την κατανάλωσή του στο κυρίως γεύμα.
 

Κάτι, όμως, που ίσως δεν γνωρίζατε για το αβοκάντο είναι ότι μπορεί να μας βοηθήσει και τη συγκέντρωσή μας καθημερινά στη δουλειά κι όχι μόνο. Σε μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την Hass Avocado Board, τα αβοκάντο βρέθηκε ότι βελτιώνουν τα επίπεδα λουτεΐνης του εγκεφάλου, που συνδέονται με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο, επίσης, ωφελούν τα νεύρα που κουβαλούν όλες τις πληροφορίες στον εγκέφαλο, γι’ αυτό φροντίστε να τα βάλετε πιο συχνά στη διατροφή σας για να αντεπεξέρχεστε στις υποχρεώσεις της δουλειάς καθημερινά με μεγαλύτερη ευκολία.