3 τρόποι για να απολαύσετε τα κάστανα αλλιώς

kastano
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ωραία τα ψητά και τα βραστά κάστανα, αλλά μήπως θέλετε να τα δοκιμάσετε κι αλλιώς;

Για όσους δεν το γνωρίζατε, τα κάστανα ανήκουν στους ξηρούς καρπούς και είναι σίγουρα μια τροφή που έχουμε ταυτίσει με τον χειμώνα. Πλούσια σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά, φυλλικό οξύ, κάλιο και ασβέστιο μεταξύ άλλων, τα κάστανα είναι σίγουρα μια σημαντική τροφή της εποχής που μπορούμε να αξιοποιήσουμε με διάφορους τρόπους.

Πουρές κάστανο
Φτιάξτε έναν διαφορετικό πουρέ, βράζοντας κάστανα και πολτοποιώντας τα. Βάλτε το μείγμα σας σε ένα κατσαρολάκι και βράστε προσθέτοντας λίγο αλάτι, κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας. Αν θέλετε το αποτέλεσμα να είναι πιο ρευστό, προσθέστε λίγο νερό και για έξτρα γεύση μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

Ρύζι με κάστανο
Το σκέτο ρύζι είναι μια μάλλον βαρετή τροφή για τους περισσότερους. Κάντε το πιο γευστικό και ενδιαφέρον, προσθέτοντάς του κάστανα που έχετε προηγουμένως βράσει και έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να εμπλουτίσετε ακόμη περισσότερο και με καλαμπόκι, κουκουνάρι ή άλλα λαχανικά.

Κέικ με κάστανο
Γιατί να μην δοκιμάσετε να δώσετε λίγη γεύση και γλυκύτητα κάστανου στο κέικ σας; Στην επόμενη απόπειρα που θα κάνετε για κέικ, φροντίστε να βράσετε λίγα κάστανα, να τα πολτοποιήσετε και να τα προσθέσετε στο μείγμα με τα αυγά και το βούτυρο, χτυπώντας τα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.