Ποιο είναι το αντίδοτο για τις ρυτίδες στα 30;

gunaika-omorfia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Σε αυτή τη δεκαετία, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών παρουσιάζει κάποιες ρυτίδες, που όσο κι αν φανερώνουν τα χαμόγελα και τις εμπειρίες μας, η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε να αυξηθούν άμεσα. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ένας λόγος που τα 30 είναι το πρώτο σοκ των -άντα για τη γυναίκα, είναι ότι σταδιακά αρχίζουν και γίνονται εμφανή κάποια σημάδια γήρανσης, όπως γκρίζες τρίχες, ρυτίδες και ανομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας. Από τη μία μπορούμε να παραδεχτούμε ότι ο χρόνος δεν μπορεί να σταματήσει, από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να προσπεράσουμε τα παραπάνω σημάδια, αφού υπάρχουν τρόποι να τα απαλύνουμε και να επιβραδύνουμε την εξάπλωσή τους, τουλάχιστον όσον αφορά τις ρυτίδες

Αν δεν έχετε ξεκινήσει ήδη, είναι μια καλή στιγμή να ξεκινήσετε να επιλέγετε πιο προσεκτικά τα προϊόντα περιποίησης, προτιμώντας τα αντιγηραντικά πλέον, για την ηλικία των 30+, δίνοντας έμφαση στην περιοχή των ματιών, ώστε να προλάβετε το «πόδι της χήνας» προτού... ξεφύγει. 

 Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσετε και στην προστασία από τον ήλιο, ειδικά αν έχετε ανοιχτόχρωμο, ευαίσθητο δέρμα, όλο τον χρόνο, επιλέγοντας ενυδατικές κρέμες με SPF ή αντιηλιακό πάνω από την ενυδατική σας κάθε μέρα, ακόμη και τις συννεφιασμένες. 

Κάτι πολύ σημαντικό, όμως, είναι να αυξήσετε τα αντιοξειδωτικά, τόσο στα προϊόντα σας, όσο και στη διατροφή σας. Μια διατροφή που βασίζεται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αλλά και σε ξηρούς καρπούς και σπόρους, οι οποίοι πέραν των αντιοξειδωτικών τους, μας χαρίζουν και καλά λιπαρά που ωφελούν την ποιότητα του δέρματος και των μαλλιών, είναι πολύ βασική, ειδικά αν συνδυαστεί με την ταυτόχρονη αποφυγή επεξεργασμένων τροφών, γαλακτοκομικών και ζάχαρης -μην ξεχνάτε ότι και τα γαλακτοκομικά σχετίζονται βάσει ερευνών με περιπτώσεις ακμής. 

Τέλος, σημαντικό είναι για να καταπολεμήσετε με τον καλύτερο τρόπο τους επιθετικούς, περιβαλλοντικούς παράγοντες, να χρησιμοποιείτε πρωί και βράδυ ένα ήπιο καθαριστικό με δραστικά ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά, όπως ροδόνερο, πράσινο τσάι και αλόη.