Derma Roller: τι είναι και πώς βοηθά στην αντιγήρανση

derma-roller
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Σίγουρα θα έχετε δει στο Instagram διάφορες beauty experts να χρησιμοποιούν ένα εργαλείο στο δέρμα τους με μια ροδέλα στο μπροστινό μέρος, στο οποίο πολλές… ορκίζονται. Τι ακριβώς, όμως, είναι, τι δουλειά κάνει και πώς να επιλέξουμε το καλύτερο;

Τα τελευταία χρόνια, η μεσοθεραπεία κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα στις γυναίκες που αναζητούν τη λάμψη και την αντιγήρανση στην καθημερινότητά τους, σε πιο δραστικό βαθμό. Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία, γεννήθηκε και το Derma Roller, με στόχο να φέρει τη μεσοθεραπεία στο σπίτι -ή τουλάχιστον ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτή- σε μια διαδικασία που να μπορούμε να κάνουμε μόνες μας.

Σε αυτή τη φιλοσοφία, όπου η μεσοθεραπεία προκαλεί έναν ελεγχόμενο μικροτραυματισμό στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος, το οποίο βάζει το δέρμα σε διαδικασία αυτοθεραπείας, οδηγώντας στην αναγέννησή του και στην παραγωγή αντιγηραντικών ουσιών, όπως κολλαγόνο και ελαστίνη, κινείται και το Derma Roller. Στην άκρη της λαβής του έχει μια ροδέλα με ακίδες, την οποία όταν εφαρμόζουμε πάνω στο δέρμα μας οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια, δημιουργούνται αντίστοιχοι μικροτραυματισμοί, οι οποίοι επιτρέπουν στα διάφορα προϊόντα ομορφιάς να εισχωρήσουν πιο βαθιά στο δέρμα και να απορροφηθούν καλύτερα, φέρνοντας στη συνέχεια πιο ορατά αποτελέσματα. Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι όμοιο της μεσοθεραπείας που πραγματοποιεί έγχυση αντιγηραντικών και αναπλαστικών ουσιών βαθιά στην επιδερμίδα μέσω βελόνας, ωστόσο, σε μικρότερη κλίμακα το Derma Roller μπορεί να σας χαρίσει μια πιο λαμπερή όψη και να συμβάλλει στην αντιγήρανση, μπορεί να λειάνει ρυτίδες και ουλές, να βελτιώσει την ομοιομορφία του τόνου της επιδερμίδας και να σας κάνει να αισθανθείτε μια συνολική βελτίωση στο πρόσωπό σας, αλλά και στα μαλλιά και το σώμα.

Η εφαρμογή του δεν πονάει, ωστόσο αφήνει μια αίσθηση τσιμπήματος και όσο πιο μεγάλες είναι οι ακίδες τόσο πιο έντονη είναι. Οι ακίδες μπορούν να φτάσουν μέχρι 2mm, οι οποίες χρησιμοποιούνται περισσότερο στο σώμα για περιπτώσεις κυτταρίτιδας, ενώ από 0,5mm μέχρι 1,5mm μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για μαλλιά για να ενεργοποιήσει τους θύλακες και να αναγεννηθούν φύτρες.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς αν το εφαρμόζετε σωστά με βάση τις οδηγίες και τα κατάλληλα προϊόντα, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Αν, ωστόσο, δεν είστε προσεκτικές και μετακινείτε το Derma Roller σέρνοντάς το στο δέρμα, αντί να το σηκώνετε κάθε φορά, μπορεί να σας τραυματίσει. Δεν ενδείκνυται, επίσης, σε όσους έχουν έκζεμα, ψωρίαση, ενεργή ακμή, έγκαυμα και ιστορικό θρόμβων, ενώ αν χρησιμοποιείτε ρετινόλη ή βιταμίνη C, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν να σταματήσετε τη ρετινόλη 5 μέρες πριν την εφαρμογή του Derma Roller για να αποφύγετε αντιδράσεις στο δέρμα.

Τι πρέπει να προσέξετε

  • Τo Derma Roller είναι ένα αυστηρά προσωπικό εργαλείο που εισχωρεί στο δέρμα σας και δεν πρέπει να το μοιράζεστε με άλλους. Έπειτα από κάθε χρήση, φροντίστε να το καθαρίζετε καλά με ζεστό νερό και οινόπνευμα, καθώς αν δεν είναι καθαρό, μπορεί να σας δημιουργήσει μόλυνση.
  • Αν και υπάρχουν πολλά μεγέθη, προτιμήστε μέχρι 0,5mm για χρήση στο πρόσωπο στο σπίτι, καθώς οι μεγαλύτερες βελόνες μπορεί να σας τραυματίσουν, αν δεν είστε επαγγελματίας.
  • Εφαρμόζετε το Derma Roller με κινήσεις πάνω-κάτω ή δεξιά-αριστερά ή διαγώνια σε όλο το πρόσωπο με 10 ρολαρίσματα τη φορά. Κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε σημείο, ανασηκώστε το και ΜΗΝ το σύρετε στο δέρμα σας. Η διαδικασία ολόκληρη πρέπει να διαρκεί γύρω στα δύο λεπτά και δεν χρειάζεται να το πιέζετε στο δέρμα σας.
  • Το Derma Roller χρησιμοποιείται σε καθαρό πρόσωπο και βοηθά ώστε να εισχωρήσουν τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια πιο βαθιά. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να προτιμάτε καλλυντικά με φυσικά συστατικά και αποφύγετε serum με ρετινόλη. Προτιμήστε αυτά που είναι πλούσια σε υαλουρονικό οξύ. Μετά την εφαρμογή του, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας, σκουπίστε ταμποναριστά και τώρα μπορείτε να βάλετε το serum ή την κρέμα σας και γενικότερα να συνεχίσετε με την καθιερωμένη ρουτίνα ομορφιάς σας.
  • Κάντε τη διαδικασία 1 φορά την εβδομάδα στην αρχή κι έπειτα 2 με 3 φορές, πάντα 1 ώρα πριν τον βραδινό ύπνο.
  • Φοράτε πάντα αντιηλιακό, καθώς το δέρμα σας μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο.


Ποιο να επιλέξω;
Υπάρχουν δύο είδη Derma Roller: από ανοξείδωτο ατσάλι και από τιτάνιο. Το τιτάνιο φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό και ανθεκτικό, ωστόσο είναι πιο επίφοβο σε μολύνσεις και θέλει καλό και σχολαστικό καθαρισμό. Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα πιο ασφαλές υλικό, αλλά φθείρεται πιο εύκολα. Η τελική επιλογή είναι δική σας!

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]