Κρύο ή ζεστό νερό στο λούσιμο; Ιδού η απορία

backviewofwomantakingshowerinmodernwhitebathroom
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία νερού, ώστε τα μαλλιά μας να παραμένουν όσο πιο υγιή και λαμπερά γίνεται, ειδικά τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν;

Τα μαλλιά μας χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και ακόμη και κάποιες μικρές λεπτομέρειες βοηθούν σε ένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα, όσον αφορά την υγεία, τον όγκο και τη λάμψη τους. Μαζί, λοιπόν, με τα προϊόντα που επιλέγετε για τα μαλλιά σας, τα οποία ψάχνετε προσεκτικά αναλόγως τον τύπο των μαλλιών σας, σημαντικό ρόλο παίζει και η θερμοκρασία του νερού με την οποία τα λούζετε.

Από τη μία, το κρύο νερό θεωρείται ιδανικό για το λούσιμο των μαλλιών από πολλούς, από την άλλη, το ζεστό νερό καθαρίζει καλύτερα, θεωρητικά, τα μαλλιά. Ας λύσουμε, λοιπόν, αυτό το δίλημμα μια και καλή.

 Πώς επιδρά το ζεστό νερό στα μαλλιά
Ανοίγει τους πόρους και καθαρίζει πλήρως

Ο ατμός που προέρχεται από το ζεστό νερό δρα σαν σάουνα και βοηθά τους πόρους μας να ανοίξουν, επιτρέποντας έτσι να απορροφηθεί η υγρασία και τα φυσικά έλαια που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μαλλιών μας. Το ζεστό νερό βοηθά επίσης στην απομάκρυνση βρομιάς ή λιπαρότητας που έχει συσσωρευτεί στα μαλλιά.

Μπορεί να τα κάνει ξηρά και φριζαριστά
Ξεπλένοντας τα μαλλιά σας με ζεστό νερό μπορεί να τους αφαιρέσει την απαραίτητη φυσική λιπαρότητα και υγρασία, αφήνοντας το τριχωτό της κεφαλής αφυδατωμένο και τα μαλλιά στατικά με φριζάρισμα.

Πώς επιδρά το κρύο νερό
Σφραγίζει την υγρασία

Το κρύο νερό σφραγίζει την υγρασία στα μαλλιά, αφήνοντας το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο, ενώ ταυτόχρονα κλείνει τους πόρους, αποτρέποντας τη βρομιά και την έξτρα λιπαρότητα να εισχωρήσει στο τριχωτό. Να θυμάστε ότι οι ανοιχτοί πόροι είναι πολύ πιο ευαίσθητοι όσον αφορά τη λιπαρότητα και τη βρομιά σε σχέση με τους κλείστούς πόρους.

Μειώνει τον όγκο των μαλλιών
Λόγω του ότι το κρύο νερό τείνει να φυλακίζει την υγρασία στα μαλλιά μας και δεν την αφήνει να φύγει, μπορεί να αφαιρέσει όγκο.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος να λουστούμε;
Βήμα 1: Ξεκινήστε με ζεστό νερό. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με το αγαπημένο σας σαμπουάν, ώστε να φύγουν οι βρομιές και η υπερβάλλουσα λιπαρότητα. Φροντίστε, μόνο, το νερό σας να μην είναι πολύ ζεστό, αλλά περισσότερο χλιαρό.

Βήμα 2: Ξεβγάλετε το σαμπουάν με το χλιαρό νερό σας και βάλτε μαλακτική κρέμα.

Βήμα 3: Ξεβγάλετε το μαλακτικό με κρύο νερό, ώστε να σφραγίσουν οι πόροι.

Βλέπετε διαφορά στα μαλλιά σας;