Τι πρέπει να έχει ένα σαμπουάν για σγουρά μαλλιά;

sgoura-mallia-kopela-kokkina-ginger
ΤΡΙΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Όσο όμορφες και ξεχωριστές είναι οι μπούκλες στα μαλλιά, άλλο τόσο χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση, με τα συστατικά των προϊόντων που επιλέγετε να εφαρμόσετε, να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Τα όμορφα σγουρά μαλλιά θέλουν κι αυτά την περιποίησή τους κι εκτός από το να τα μην ταλαιπωρείτε με συχνά ισιώματα, χρειάζεται να τους παρέχετε τα απαραίτητα για να έχουν λάμψη, υγεία και όγκο.

Γενικότερα, τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται πλούσια θρέψη, γι’ αυτό και το σαμπουάν και μαλακτικό που επιλέγετε θα πρέπει να περιέχει φυσικά λιπίδια, όπως έλαιο jojoba, έλαιο μακαντέμια κ.ο.κ. Τα έλαια αυτά βοηθούν την κάθε τρίχα δημιουργώντας μια προστατευτική μεμβράνη που διασφαλίζει την απαλή υφή τους. Ελέγχετε πάντα ότι τα προϊόντα σας είναι κατάλληλα για σγουρά μαλλιά, είτε πρόκειται για σαμπουάν, είτε για προϊόντα styling και φροντίστε να τα περιποιείστε πάντα όταν είναι βρεγμένα.

Κι όταν έρθει η ώρα να τα χτενίσετε, δεν πρέπει ούτε να παραβλέψετε αυτό το βήμα, ούτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε χτένα. Χρειάζεστε ειδική χτένα με φαρδιά δόντια που θα μπορέσει εύκολα να ξεμπερδέψει τις μπούκλες σας, χωρίς να «σπάσει» τα μαλλιά σας.