Τι σχέση έχουν οι γλυκοπατάτες με τα όμορφα μαλλιά;

gunaika-mallia-omorfia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Οι γλυκοπατάτες και όλες οι πορτοκαλί τροφές κάνουν καλό στα μαλλιά με τρόπο που ίσως δεν γνωρίζατε.

Οι γλυκοπατάτες αποτελούν μια άκρως υγιεινή προσθήκη στη διατροφή μας, για πολλούς λόγους. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, αποτελούν πρεβιοτικές τροφές που σημαίνει ότι θρέφουν τα καλά βακτήρια του εντέρου, ενώ αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, που μας βοηθούν να λάμπουμε… έσω κι έξω.

Καταρχάς, οι γλυκοπατάτες αποτελούν πλούσια πηγή της αντιοξειδωτικής βήτα καροτίνης, την οποία το σώμα μας μετατρέπει σε βιταμίνη Α, που μας είναι άκρως απαραίτητη, καθώς τη χρειάζονται τα κύτταρά μας, ενώ βοηθά και στο ανοσοποιητικό και την όραση. Όσον αφορά τα μαλλιά, η βιταμίνη Α βοηθάει στην παραγωγή ελαίων που διατηρούν τριχωτό της κεφαλής σας, ενώ η έλλειψή της μπορεί να σας αφήσει ακόμη και με φαγούρα, ξηροδερμία, ενοχλητική πιτυρίδα.

Συν τοις άλλοις, οι γλυκοπατάτες περιέχουν και βιταμίνη C, μια βιταμίνη που είναι απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου στον οργανισμό. Το κολλαγόνο λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να βλάψουν τους θύλακες των τριχών και μπορεί να αποτρέψει την αραίωση των μαλλιών με το πέρασμα του χρόνου.

Ποιες άλλες επιλογές θα σας χαρίσουν αυτά τα πολύτιμα οφέλη; Αναζητήστε άλλα φρούτα και λαχανικά πορτοκαλί χρώματος, όπως καρότα, πεπόνι, μάνγκο, κολοκύθα και βερίκοκα.