Το μυστικό για να βάζουμε σωστά την κρέμα ματιών

krema-mation
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή στην περιποίηση. Κι ενώ ξέρουμε ότι την κρέμα ματιών σας δεν την ξεχνάτε με τίποτα, είστε σίγουρες ότι την εφαρμόζετε σωστά;

Οι μαύροι κύκλοι, τα πρησμένα και κουρασμένα μάτια, το πόδι της χήνας είναι όλα προβλήματα της ίδιας περιοχής, της ευαίσθητης περιοχής των ματιών. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, όπως επίσης και η επαρκής ξεκούραση σε συνδυασμό με τον ποιοτικό ύπνο σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους, όμως, χρειάζεται και εντατική φροντίδα με ειδικές κρέμες ματιών αναλόγως τις ανάγκες σας.

Πώς, όμως, πρέπει να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών; Το κάνετε σωστά ώστε να λάβετε τα μέγιστα και να μην τραυματίσετε την περιοχή; Δείτε ποια είναι τα σωστά βήματα.

Βήμα 1ο: Χρησιμοποιήστε τον παράμεσο. Είναι το πιο αδύναμο από τα δάχτυλά μας και έτσι με φυσικό τρόπο θα είναι πιο απαλό στην κίνηση.

Βήμα 2ο: Χρησιμοποιήστε ποσότητα προϊόντος στο μέγεθος αρακά.

Βήμα 3ο: Βάλτε απαλά μικρά dots κάτω από το μάτι από την ποσότητα που έχετε ταμποναριστά, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία και κινώντας τον παράμεσο προς τα έξω, με ελαφρά χτυπηματάκια –μην απλώσετε την κρέμα σέρνοντάς τη στο μάτι. Αποφύγετε, επίσης, να βάλετε κρέμα πολύ κοντά στις κάτω βλεφαρίδες σας.

Βήμα 4ο: Συνεχίστε τα χτυπηματάκια μέχρι να απλωθεί η κρέμα.

Βήμα 5ο: Περιμένετε 2 λεπτά μέχρι η κρέμα να απορροφηθεί τελείως

Βήμα 6ο: Συνεχίστε με τα υπόλοιπα προϊόντα σας και το μακιγιάζ

 Προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες προϊόντος, για να μην μπει κρέμα στα μάτια σας κι έχετε ερεθισμούς. Μην χρησιμοποιείτε, επίσης, ποτέ κρέμα ματιών πάνω στα βλέφαρα.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για τη φροντίδα των ματιών σας
Μασάζ στην περιοχή, πάντα με απαλές κινήσεις, ώστε να βελτιωθεί η κυκλοφορία και να μειωθεί το πρήξιμο
Καλή αφαίρεση μακιγιάζ, με ένα ήπιο makeup remover, ειδικό για τα μάτια
Χρήση γυαλιών ηλίου που μπλοκάρουν τις υπεριώδεις ακτίνες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ρυτίδων και καρκίνου του δέρματος στην περιοχή.
Χρήση καπέλου με γείσο, για έξτρα προστασία.