Αυγουστιάτικο wine and dine event στο Grand Resort Lagonissi

grand-resort-lagonisi
ΤΡΙΤΗ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Το Ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi φιλοξενεί την ιταλίδα παραγωγό κρασιού, Francesca Vaira, απο τα οινοποιεία G.D. Vajra και Luigi Baudana, για μια πολλά υποσχόμενα οινική βραδιά.

Λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο και για όσους βρίσκονται εντός των πειλών της πόλης, το Grand Resort Lagonissi υπόσχεται να μας κρατήσει παρέα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: με λίγο κρασί και λίγη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, στις 17 Αυγούστου το πολυτελές ξενοδοχείο φιλοξενεί την Francesca Vaira, εκπρόσωπο του κτήματος Vajra και το οινοποιείο Luigi Baudana, σε ένα μαγικό wine & dine event που θα μας μυήσει στην καρδιά της ιταλικής οινοποιίας, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι την ιστορία και την αγάπη που κρύβονται πίσω από τα εκλεκτά τους κρασιά τους. Οι εξαιρετικές γαστρονομικές δημιουργίες του Executive Chef, Χρύσανθου Μανωλόπουλου, θα συνοδεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αξεπέραστες γεύσεις των κρασιών Vajra.

Να σας πούμε ότι το G.D. Vajra αποτελεί ένα από τα κορυφαία οινοποιεία του Piemonte και η οικογένεια Vajra κατέχει μια εντυπωσιακή ιστορία στους αμπελώνες του Barolo - μνημείο κληρονομιάς της Unesco. Με την επίσημη ίδρυση του οινοποιείου G.D. Vajra το 1972, η οικογένεια φροντίζει με μεράκι τα 600 στρέμματα αμπελώνων, τα 100 από τα οποία είναι φυτεμένα με Nebbiolo, το μαγικό σταφύλι που δημιουργεί κρασιά με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Το Luigi Baudana, από την πλευρά του, είναι γνωστό ως ένα από τα τελευταία πραγματικά garagiste οινοποιία του Langhe στο Piemonte. Οι αμπελώνες του γύρω από το χωριό της Serralunga d’Alba παράγουν Barolo μεγάλης κλάσης και βαθιάς παλαίωσης. Τα κρασιά του Luigi Baudana είναι γεμάτα εντάσεις και κομψότητα και αποτελούν μερικά από τα κρυμμένα κοσμήματα του Barolo.

Η εκδήλωση στο εστιατόριο Kohylia του Grand Resort Lagonissi θα προσφέρει μια εντυπωσιακή εξόρμηση γεύσεων. Το μενού θα βασίζεται στο concept της Itameshi κουζίνας, παντρεύοντας την ιαπωνική κουλτούρα με την ιταλική γαστρονομία. Τα 6 πιάτα που θα παρουσιαστούν, θα συνοδεύονται από 6 διαφορετικά κρασιά του παραγωγού και υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από κοινού με το Grand Resort Lagonissi, Kohylia Restaurant, Mr Vertigo, G.D. Vajra και Luigi Baudana.

Info
Francesca Vaira@Grand Resort Lagonissi
40 χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου
2291 076000, [email protected]
στις 17/8 στις 20:30
120 ευρώ ανά άτομο