Τα beauty tips της παραλίας

gunaika-paralia-thalassa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Στις διακοπές περνάμε όλη την ημέρα μας στην παραλία και η αλήθεια είναι ότι καλά κάνουμε, αφού αυτή την ευκαιρία την έχουμε μόνο μερικές ημέρες τον χρόνο. Με μερικά πρακτικά tips, ωστόσο, μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας, ώστε να υποστεί τις συνέπειες του ήλιου όσο το δυνατόν λιγότερο. Φοράμε, λοιπόν, αντιηλιακό και καπέλο και πάμε.

Ενυδάτωση πριν την παραλία
Ειδικά αν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, αλλά και σε κάθε περίπτωση, καθαρίστε και ενυδατώστε το πριν την παραλία, προσθέτοντας ενυδατική προσώπου και σώματος στην καθημερινή σας ρουτίνα πριν το μπάνιο. Με αυτό τον τρόπο, το δέρμα σας δεν θα αφυδατωθεί τόσο από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις δυνατές UV ακτίνες.

 Προστατέψτε τα μαλλιά σας
Πριν το μπάνιο στη θάλασσα, φροντίστε να βρέξετε τα μαλλιά σας με καθαρό νερό, για να βοηθήσετε το δέρμα σας να απορροφήσει λιγότερο θαλασσινό νερό. Κι αφού κολυμπήσετε και χορτάσετε τη θάλασσα, χρησιμοποιήστε μια κρέμα μαλλιών ή ένα serum με SPF για να παραμείνουν προστατευμένα, ενυδατωμένα και μαλακά.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ, κάντε σωστές επιλογές
Σε περίπτωση που δεν αποχωρίζεστε το μακιγιάζ ούτε στη θάλασσα, επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα. Αυτό σημαίνει lip gloss αντί για κραγιόν (και μην ξεχνάτε να τα ενυδατώνετε), αδιάβροχα προϊόντα (π.χ. μάσκαρα) και αντί για ρουζ, εφαρμόστε κραγιόν. Κάντε 3 τελίτσες στα μάγουλα και απλώστε με τα δάχτυλα.

Καλό μπάνιο μετά την παραλία
Τώρα είναι η ώρα να αφαιρέσετε όλους τους ρύπους, τα αλάτια, την άμμο κ.ο.κ. από το σώμα σας. Χρησιμοποιήστε και καθαριστικό προσώπου για να το βοηθήσετε να επανέλθει από τον αέρα και τις ακτίνες UV.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση
Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία μιας ημέρας στη θάλασσα είναι η ενυδάτωση στη συνέχεια. Μετά το μπάνιο σας λοιπόν και αφού αφαιρέσετε ρύπους και αλάτια, είναι η στιγμή για την απόλυτη ενυδάτωση του δέρματος από την κορυφή ως τα νύχια. Μια μάσκα νυχτός ενυδάτωσης μπορεί επίσης να προσφέρει έξτρα φροντίδα και να κρατήσει το δέρμα σας φρέσκο και ενυδατωμένο για την επόμενη ημέρα στη θάλασσα.