Το λάθος που κάνουμε και μειώνουμε την προστασία του αντιηλιακού

antiiliako
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Ποτέ δεν είναι αργά να το διορθώσουμε.

Όταν εφαρμόζουμε το αντιηλιακό στο πρόσωπο και το σώμα, συχνά το τρίβουμε έντονα και πολύ πάνω στο δέρμα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα απορροφηθεί καλά. Και κάπου εδώ ξεκινάει το λάθος. Ένα λάθος που το κάνουμε όλοι.

Τρίβοντας έντονα το αντιηλιακό στο δέρμα μας, όμως, αυτό που καταφέρνουμε είναι να μειώνουμε την προστασία του. Αυτό συμβαίνει γιατί με το τρίψιμο το αντιηλιακό εισχωρεί σε ρυτίδες και άλλες αυλακώσεις το δέρματος, αλλά και στα χέρια, κι έτσι η στρώση που νομίζουμε ότι απλώσαμε στην επιδερμίδα μας είναι πολύ λιγότερη. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, έχει βρεθεί ότι η προστασία του αντιηλιακού όταν το τρίβουμε υπερβολικά στο δέρμα μας, μπορεί να μειωθεί έως και 25%, ποσοστό καθόλου μικρό ειδικά αν μιλάμε για πολύ λευκό και ευαίσθητο δέρμα.

Κι επειδή το καλοκαίρι και τα μπάνια στην Ελλάδα έχουν ακόμα μέλλον πέραν του Αυγούστου, ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξετε τακτική. Από εδώ και πέρα, απλώνετε το αντιηλακό σας απαλά, χωρίς πολύ τρίψιμο. Αν σας αφήνει λευκό υπόλειμμα στο δέρμα, σε λίγη ώρα θα απορροφηθεί, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν δεν απορροφηθεί, ίσως πρέπει να αλλάξετε αντιηλιακό. 

Πηγή
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1822686/