Πλαστική χειρουργική: Συμβουλές από τους ειδικούς για να μην τη χρειαστούμε

gunaika-omorfia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ζούμε σε έναν κόσμο «πλαστικό» από πολλές απόψεις. Μπορούμε, άραγε, να διατηρήσουμε το δέρμα μας, την ομορφιά και τη νεότητά μας με πιο απλούς τρόπους, ώστε να μην χρειαστεί να επισκεφτούμε ποτέ πλαστικό χειρουργό;

Η εικόνα που έχει ο κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του είναι διαφορετική και σίγουρα επηρεασμένη από τα πρότυπα εποχής και τα social media, σε κάποιους σε μεγαλύτερο βαθμό και σε άλλους σε μικρότερο. Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, για να κρατηθούμε σε ένα επίπεδο καλό, ώστε να μην αισθανθούμε ποτέ την ανάγκη για πιο επεμβατικές, κοστοβόρες και επίπονες μεθόδους.

Φοράμε αντιηλιακό όλο το χρόνο, ειδικά στο πρόσωπο. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατευτούμε από τη φωτογήρανση, που θα μας προσθέτει χρόνια μεγαλώνοντας.

 Συμβουλευόμαστε τον δερματολόγο για τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα μας. Ξοδεύουμε εκατοντάδες ευρώ κάθε χρόνο για προϊόντα περιποίησης που επιλέγουμε μόνοι μας, χωρίς καμία καθοδήγηση από ειδικό, με γνώμονα την τιμή ή το πώς μυρίζουν, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κάνουμε λάθος επιλογές που όχι μόνο δεν μας προστατεύουν, αλλά μπορεί να μας κάνουν και κακό. Υπάρχουν, όμως, προϊόντα που μπορεί να προλαμβάνουν, ακόμη και να αντιστρέφουν τη φωτογήρανση, αρκεί να μας βοηθήσει ένας ειδικός να πάρουμε τα κατάλληλα για το δέρμα μας.

Δοκιμάζουμε την αναδόμηση δέρματος με λέιζερ. Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιγξη του δέρματος, να βελτιώσει την ποιότητά του, ακόμη και τον τόνο του δέρματος. Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται στο ιατρείο, χωρίς χρόνο αποθεραπείας που υπόσχεται να μας χαρίσει χρόνια νεότητας και λάμψης.  

Δίνουμε μια ευκαιρία στο botox. Το botox γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, καθώς όχι μόνο μειώνει τα σημάδια γήρανσης, αλλά αποτρέπει και τη δημιουργία νέων, καθώς χαλαρώνει τους μυς. Έτσι, οι ρυτίδες που δημιουργούνται από την επανάληψη εκφράσεων και κινήσεων των μυών, προλαμβάνονται.

Οι ειδικοί, μάλιστα, προτείνουν τις παραπάνω μεθόδους σε αρκετές περιπτώσεις έναντι της πλαστικής χειρουργικής. Σε άτομα που δεν το κάνουν για τους ίδιους, αλλά για να εντυπωσιάσουν τους γύρω τους ή που θέλουν μέσω της πλαστικής χειρουργικής να λύσουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα, οι ηθικοί πλαστικοί χειρουργοί συμβουλεύουν την αποφυγή του χειρουργείου. Η πλαστική χειρουργική δεν μπορεί να διορθώσει τα πάντα. Μπορεί να προσφέρει ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης, αλλά μέχρι εκεί. Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για τα πιθανά αποτελέσματα ή για τον γιατρό που έχετε απέναντί σας, όπως επίσης και αν δεν ξέρετε ακριβώς τι θέλετε να κάνετε, καλύτερα να προχωρήσετε με μη επεμβατικές μεθόδους.