Ψητό με σαλάτα: Είναι τελικά καλός τρόπος να χάσουμε βάρος;

psito-salata
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, εξηγεί γιατί αυτή η νοοτροπία δεν είναι σωστή όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος.

Όλοι μας είτε έχουμε περάσει αυτή τη φάση, είτε την έχουμε ακούσει από άλλους όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος: ψητό με σαλάτα σε καθημερινή βάση.

 Καταρχάς να πούμε ότι τρώγοντας το ίδιο γεύμα καθημερινά είναι από μόνο του προβληματικό, αφού δεν έχουμε ποικιλία στη διατροφή μας. Γιατί στόχος πάντα πρέπει να είναι, είτε θέλουμε να χάσουμε βάρος είτε όχι, η ισορροπημένη διατροφή. Εκτός του ότι η ποικιλία θρεπτικών τροφών μας κάνει καλό, μας βοηθάει και να απολαμβάνουμε το φαγητό μας και να μην τα παρατάμε εύκολα, πηγαίνοντας μετά στην αντίπερα όχθη, την υπερφαγία, επειδή κουραστήκαμε να τρώμε συνέχεια ψητό με σαλάτα.

Πέραν τούτου, όμως, όπως αναφέρει και ο ειδικός, το ότι μόνο με ένα κομμάτι ψητό κρέας και σαλάτα θα χάσουμε βάρος είναι ένα τεράστιος μύθος. Στην πραγματικότητα, ένα γεύμα από το οποίο λείπουν οι υδατάνθρακες, π.χ. λίγο ρύζι, λίγο ψωμί, λίγη πατάτα ή λίγα ζυμαρικά, δεν είναι ισορροπημένο. Όσο και να φάμε, αργά ή γρήγορα θα έχουμε κάποιο πρόβλημα από την έλλειψη υδατανθράκων.

Εν κατακλείδι, δεν είναι ούτε μονόδρομος το ψητό με τη σαλάτα, ούτε είναι και κάτι τόσο παραγωγικό και ισορροπημένο και σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει κάποιος σε βάθος χρόνου.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Γιώργος Μίλεσης MSc Κλινικός Διαιτολόγος
[email protected]
www.milessis.gr 
FB page: milessisgeorge