Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με αλεξανδρινό και ανακυκλώσιμα υλικά

aleksandrino-xristougenna
ΤΡΙΤΗ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τα σπίτια μας φορούν τα γιορτινά τους και το αλεξανδρινό δεν γίνεται να λείπει από τη διακόσμησή μας.

Μαζί με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπάκια, οι ειδικοί του Stars for Europe (SfE) σας προτείνουν τρεις όμορφες, πρωτότυπες και εύκολες ιδέες διακόσμησης με αλεξανδρινό και ανακυκλωμένα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που θα κάνουν γιορτινή την ατμόσφαιρα σε κάθε σπίτι.

Bjarni B. Jacobsen Fotografi
Vintage βάση για κέικ σε παστέλ αποχρώσεις
Πολύχρωμες παστέλ αποχρώσεις, vintage style και DIY - τρεις τάσεις διακόσμησης ενώνονται σε αυτή την όμορφη βάση για κέικ. Αυτή η πρωτότυπη ιδέα, με παστέλ πιάτα και ποτήρια, είναι εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία και εγγυάται ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις. Για να την φτιάξετε, θα χρειαστείτε τρία πιάτα διαφορετικών μεγεθών (π.χ. πιάτο φαγητού, πιάτο γλυκού και πιατάκι καφέ), διακοσμητικά ποτήρια, ένα μικρό γυάλινο βάζο, ανθεκτική κόλλα για όλες τις χρήσεις, πολύχρωμα μίνι αλεξανδρινά και μικρά μεταλλικά δοχεία ως γλαστράκια.

Οδηγίες:
Βήμα 1:
Αρχικά αποφασίστε αν τα ποτήρια θα μπουν ανάμεσα στα πιάτα με τη βάση ή το άνοιγμα στραμμένο προς τα πάνω. Στη συνέχεια κολλήστε τα πιάτα και τα ποτήρια μαζί ένα-ένα. Εφαρμόστε την κόλλα στη βάση ή το χείλος του γυαλιού και πιέστε πάνω στην επιφάνεια του πιάτου μέχρι να στεγνώσει τελείως η κόλλα. Θα χρειαστείτε τρία πιάτα και δύο ποτήρια για μία βάση τριών επιπέδων.

Bjarni B. Jacobsen Fotografi
Βήμα 2: Προσθέστε τα πολύχρωμα μίνι αλεξανδρινά στα μεταλλικά δοχεία και τοποθετήστε τα στη βάση που έχετε φτιάξει. Σημαντικό: Θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως η κόλλα.

Βήμα 3: Τέλος, ως τελική πινελιά, κολλήστε ένα μίνι γυάλινο βάζο στο πάνω πιάτο, γεμίστε το με νερό και τοποθετήστε μέσα ένα κομμένο αλεξανδρινό. Έτοιμο!

Bjarni B. Jacobsen Fotografi
Κρεμαστό στεφάνι με αλεξανδρινό από ξύλινες κρεμάστρες
Οι κρεμάστρες σίγουρα δεν λείπουν από κανένα σπίτι. Πέρα από την ντουλάπα μπορείτε να τις αξιοποιήσετε κατασκευάζοντας ένα πρωτότυπο κρεμαστό στεφάνι με αλεξανδρινά, πολύ εύκολα.
Bjarni B. Jacobsen Fotografi
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τρεις ξύλινες κρεμάστρες, ένα πιστόλι θερμοκόλλησης, τρεις βίδες, κορδόνι διαφορετικού χρώματος και ένα ανθεκτικό σχοινί για να κρεμάσετε την κατασκευή από το ταβάνι.
Οδηγίες: Τοποθετήστε τις τρεις κρεμάστρες τη μία ένα πάνω στην άλλη, έτσι ώστε οι ράβδοι στο εσωτερικό τους να σχηματίζουν ένα τρίγωνο. Στερεώστε τις κρεμάστρες μεταξύ τους με κόλλα ή βίδες και δέστε ένα μακρύ κορδόνι γύρω από τη βάση κάθε κρεμάστρας. Για να κρεμάσετε την κατασκευή, κόψτε τις τρεις άκρες του σχοινιού στο επιθυμητό μήκος και δέστε σε κόμπο. Χρησιμοποιήστε το χρωματιστό κορδόνι για να διακοσμήσετε τις κρεμάστρες και κρεμάστε την κατασκευή από ένα γάντζο στο ταβάνι. Έτοιμο!

Bjarni B. Jacobsen Fotografi
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κρεμάστρα
Μία πρωτότυπη εναλλακτική ιδέα του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου στεφανιού, που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Το μόνο που χρειάζεστε για να το φτιάξετε είναι μια πένσα, μια απλή μεταλλική κρεμάστρα, πράσινη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα, σύρμα χειροτεχνίας, ένα κομμένο αλεξανδρινό και ένα σωληνάριο με νερό.
Οδηγίες: Αρχικά δώστε στην κρεμάστρα σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, με τη βοήθεια της πένσας. Στη συνέχεια τυλίξτε την κρεμάστρα με τη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα και στερεώστε τη με σύρμα χειροτεχνίας. Τέλος, με τη βοήθεια του σύρματος τοποθετήστε το σωληνάριο νερού στο κάτω μέρος του δέντρου ή κρεμάστε το στην κορυφή και προσθέστε το κομμένο αλεξανδρινό. Έτοιμο!
Bjarni B. Jacobsen Fotografi
Tip: Τα κομμένα αλεξανδρινά μπορούν να παραμείνουν όμορφα και φρέσκα για έως και δύο εβδομάδες εάν βυθίσετε τα κομμένα άκρα τους σε ζεστό νερό (περίπου 60° C) για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε κρύο νερό.