Το μυστικό ομορφιάς της Meryl Streep που δεν κοστίζει τίποτα

merylstreep
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Με καριέρα που μετρά 6 δεκαετίας και με ρεκόρ υποψηφιοτήτων για Όσκαρ, η Meryl Streep έχει μια ιδιαίτερη λάμψη που δεν σβήνει με το πέρασμα του χρόνου.

Στα 74 της χρόνια, η Meryl Streep μετρά πια άπειρες βραβεύσεις, υποψηφιότητες και ταινίες στο παλμαρέ της κι έχει την παγκόσμια αποδοχή για το ταλέντο της. Κι ενώ μπορεί να μην την χαρακτηρίζει η «αψεγάδιαστη ομορφιά» όπως συμβαίνει με πολλές νέες ηθοποιούς της σύγχρονης εποχής, η λάμψη της και η δική της ιδιαίτερη γοητεία μοιάζει άσβεστη.

 Το πιο παράξενο όλων, βέβαια, είναι ότι η πρωταγωνίστρια του «Ο διάβολος φοράει Prada», του «Mama mia!», του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και δεκάδων ακόμη ταινιών, δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερα προϊόντα ομορφιάς και παρ’ όλ’ αυτά καταφέρνει να δείχνει πολύ μικρότερη από την πραγματική της ηλικία και παρά τη στρεσογόνο και κουραστική δουλειά της.

Σε ένα dinner party, μάλιστα, μετά τα γυρίσματα της «Σιδηράς Κυρίας» το 2011, η διάσημη ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι το μοναδικό μυστικό ομορφιάς της είναι ότι δεν πιάνει το πρόσωπό της.

Μπορεί να μοιάζει κάτι απλό, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να προλάβει τόσο τις μολύνσεις και την ακμή, όσο και τις πρόωρες ρυτίδες. Πιάνοντας και τρίβοντας επανειλημμένα το πρόσωπό μας, μεταφέρουμε βακτήρια στο δέρμα μας και μπορεί να δημιουργήσουμε μολύνσεις. Ειδικά αν υπάρχει και ακμή, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα και να προκληθούν δερματικά προβλήματα που θα αφήσουν τα σημάδια τους.

Πέραν τούτου, η Streep αναφέρει ότι αποφεύγει τον ήλιο και καταναλώνει αλκοόλ πολύ περιορισμένα, προκειμένου να διατηρήσει το λαμπερό και γεμάτο φρεσκάδα δέρμα της.