Πώς πρέπει να περιποιούμαστε τα κατεστραμμένα μαλλιά;

mallia-sgoura-problima
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Η σύγχρονη εποχή με τη συχνή χρήση βαφών και σίδερων ισιώματος έχει ως αποτέλεσμα συχνά τα μαλλιά να φθείρονται και να χάνουν τη λάμψη και την κίνησή τους. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις;

Μαλλί με μαλλί διαφέρει κι ενώ κάποια με πολύ περισσότερη επεξεργασία και έντονο styling να παραμένουν σχετικά υγιή, άλλα ίσως δείχνουν πιο εύκολα σημεία φθοράς και καταστροφής.

Για να τα βοηθήσετε να μην επιδεινωθούν και να επανέλθουν σταδιακά, αρχικά μειώστε τη συχνότητα του ισιώματος, είτε με πιστολάκι, είτε με σίδερο και επιλέξτε εργαλεία με τη μικρότερη δυνατή φθορά, όπως π.χ. με ατμό. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε, επίσης, θερμοπροστατευτικά προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά από τη θερμότητα.

Όσον αφορά το λούσιμο, επιλέξτε ένα σαμπουάν ειδικό για ξηρά, αφυδατωμένα και κατεστραμμένα μαλλιά, με συνδυασμό φυτικών συστατικών που καταπραΰνουν τους ερεθισμούς, ανακουφίζουν από την ξηροδερμία και προστατεύουν την τρίχα από την ψαλίδα και το σπάσιμο. Η μάσκα αναδόμησης για φθαρμένα μαλλιά και πάλι είναι απαραίτητη, ενώ η συχνότητα του λουσίματος πρέπει να παραμείνει στις 2 φορές την εβδομάδα.

Μην ξεχνάτε πως όπως μετά τη μάσκα προσώπου, βάζουμε κρέμα στο πρόσωπό σας, το ίδιο πρέπει να κάνετε και με τα μαλλιά σας, εφαρμόζοντας μαλακτική λοσιόν μετά τη μάσκα, στις άκρες των μαλλιών, ώστε να τα μαλακώσουμε και να ξεμπερδεύονται εύκολα, για να μην έχουμε περαιτέρω σπάσιμο της τρίχας.

Προσοχή! Μην βιάζεστε στο ξέβγαλμα και τηρείτε πάντα τους χρόνους που αναγράφει το προϊόν επάνω.