Απολέπιση τον χειμώνα: πού χρειάζεται προσοχή

apolepisi
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Βρισκόμαστε όλοι σε κατάσταση επανόρθωσης μετά τις γιορτές και η απολέπιση σίγουρα είναι ένα μέρος της ρουτίνας ομορφιάς μας. Μήπως, όμως, χρειάζεται λίγη προσοχή;

Ξέρουμε ότι η απολέπιση είναι μια σημαντική διαδικασία που πρέπει να κάνουμε στο δέρμα μας, αν θέλουμε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να το διατηρήσουμε καθαρό και λείο, ώστε να εφαρμόζουμε στη συνέχεια τις ενυδατικές μάσκες μας για το ιδανικό αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση, όμως, που το δέρμα σας είναι ξηρό, βραχυπρόθεσμα η απολέπιση μπορεί να δίνει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, ωστόσο αν το έχετε καθημερινά στη ρουτίνα σας, ακόμη κι αν είναι ήπιο, μπορεί να δημιουργήσετε φλεγμονή στο δέρμα σας.

Προτιμήστε τους χειμερινούς μήνες να ακολουθείτε μια κούρα απολέπισης μια φορά την εβδομάδα, με προϊόντα που είναι περισσότερο κρεμώδη και λιγότερο κοκκώδη. Αν χρησιμοποιείτε Derma Roller, μην εφαρμόζετε και scrub γιατί κάνει το ίδιο απολέπιση και δεν χρειάζεται να επέμβετε κι άλλο.

Για να αποτρέψετε τυχόν ερεθισμούς, προτού εφαρμόσετε το κατάλληλο για το δέρμα σας scrub, πλύνετε το δέρμα με ένα ενυδατικό καθαριστικό για να μειώσετε τα νεκρά κύτταρα. Και μην ξεχνάτε πάντα μετά την απολέπιση να απλώνετε πλούσιες δόσεις κρέμας με μαλακτική σύνθεση.