5 ασκήσεις που θα μας χαρίσουν ενέργεια το πρωί

askisi-koiliakoi-proi-gumnastiki
ΤΡΙΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Ο καφές σίγουρα είναι μια λύση για να ξυπνήσουμε το πρωί. Επειδή, όμως, μας περιμένουν πολλοί καφέδες μέσα στην ημέρα, δοκιμάζουμε μερικές ασκήσεις που θα μας χαρίσουν άμεση ενέργεια και ταυτόχρονα θα μας δώσουν ένα boost σεροτονίνης και ενδορφινών για καλή διάθεση.

Το πρωινό τρέξιμο είναι σίγουρα μια καλή επιλογή για το ξεκίνημα της ημέρας, δεν έχουν, όμως, όλοι οι άνθρωποι την ίδια ενέργεια το πρωί, ούτε τον ίδιο χρόνο. Γι’ αυτό επιλέξαμε 5 ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε σε πολύ λιγότερο χρόνο, στο σπίτι κι έπειτα να ετοιμαστείτε για τη δουλειά με λίγο καλύτερη διάθεση απ’ ό,τι συνήθως.

 Jumping jacks
Τα Jumping Jacks είναι πηδήματα που κάνετε επί τόπου, ανοίγοντας τα πόδια και τα χέρια. Γύρω στα 50 Junping Jacks το πρωί μπορούν να σας βοηθήσουν να ανεβάσετε τους καρδιακούς σας παλμούς, κάτι που με τη σειρά του βοηθά να ζεστάνετε τους μυς σας και να ξυπνήσετε το σώμα σας. Είναι μια εξαιρετική προθέρμανση για να πάρετε ενέργεια από νωρίς μέσα στην ημέρα.

Καθίσματα
Τα καθίσματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε μυς στο κάτω μέρος του σώματός σας, όπως γλουτούς και τετρακέφαλους. Δεν χρειάζεται να έχετε πρόσθετα βάρη, αφού το βάρος του σώματος αρκεί. Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας ελάχιστα ανοιχτά, στο άνοιγμα των ώμων και κάντε την κίνηση ότι πάτε να καθίσετε, προσέχοντας τα γόνατά σας να μένουν σταθερά και να μην φεύγουν μπροστά. Επαναλάβετε 3 σετ επί 20 καθίσματα. Αν, ωστόσο, έχετε πρόβλημα με τα γόνατα, αποφύγετε αυτή την άσκηση ή φροντίστε να μην κατέβετε πολύ χαμηλά. 

Sit ups
Τα sit-ups δεν είναι τίποτε άλλο από τους κοιλιακούς, την κίνηση δηλαδή που κάνουμε όλοι όταν από ξαπλωμένοι, σηκώνουμε το σώμα μας για να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Απλώστε ένα χαλάκι, ξαπλώστε, λυγίστε τα πόδια και βάζοντας όλη την έμφαση και τη δύναμη στην κοιλιά, φέρτε την πλάτη σας κοντά στα γόνατά σας. Προσέξτε να μην πιέζετε τον αυχένα σας και να κάνετε όλη την κίνηση από την κοιλιά. Οι κοιλιακοί είναι ένα είδος αναερόβιας άσκησης που δυναμώνει την κοιλιά και τη μέση μας και καλό είναι να επαναλάβετε 3 σετ των 20, εισπνέοντας όταν κατεβαίνει ο κορμός και εκπνέοντας όταν ανεβαίνει.

Σανίδα
Η σανίδα είναι μια πολύ καλή άσκηση για όλες τις μυϊκές σας ομάδες και μπορείτε εύκολα να την ενσωματώσετε στην πρωινή σας ρουτίνα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διατηρήσετε την αρχική σας θέση και να αφήσετε το βάρος του σώματός σας να κάνει τη «δουλειά». Οι σανίδες μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη της πλάτης σας καλύπτοντας πολλές μυϊκές ομάδες. Προσέξτε, ωστόσο, να κρατήσετε τον κορμό σας στην ευθεία και να βάζετε δύναμη σε όλο το σώμα. Ξεκινήστε με μέχρι 20 δευτερόλεπτα και αυξάνετε κάθε μέρα κι από λίγο.

High-knees
Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Σηκώστε το αριστερό σας γόνατο στο στήθος σας. Κατεβάστε και αλλάξτε σηκώνοντας το δεξί σας γόνατο στο στήθος σας. Συνεχίστε αυτή την κίνηση για 30 δευτερόλεπτα, εναλλάσσοντας τα πόδια και αυξάνοντας ρυθμό σαν να τρέχετε. Κάντε μια παύση και επαναλάβετε 3 φορές. Αποφύγετε την άσκηση αν έχετε πρόβλημα με τα γόνατα.