Εσείς φοράτε σωστά το make up σας;

gunaika-makigiaz-meik-ap
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Το make-up είναι για πολλές γυναίκες ένα από τα πιο βασικά καλλυντικά στο νεσεσέρ τους, καθώς διορθώνει το χρώμα του δέρματος και καλύπτει σπυριά και σημάδια. Το φοράμε όμως σωστά; Ή μήπως κάνουμε ένα βασικό λάθος;

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες απλώς εφαρμόζουν το make-up στο πρόσωπό τους όταν ετοιμάζονται για τη δουλειά ή για μια έξοδο, ως μια βάση για το μακιγιάζ τους. Πριν την εφαρμογή, όμως, υπάρχει κάτι που πρέπει να εξετάζετε.

 Η εφαρμογή make-up σε ξηρό δέρμα είναι ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορείτε να κάνετε, καθώς το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση θα σας απογοητεύει –και ίσως είναι ο λόγος που κάποιες φορές, παρ’ όλο που φοράτε make-up δεν είστε ευχαριστημένες με την όψη του προσώπου σας.

Το make-up σε ξηρό δέρμα, μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει θαμπό, κουρασμένο, φανερώνοντας έντονα τις ρυτίδες, κάτι που εν τέλει μπορεί να σας προσθέσει και χρόνια.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε ότι όλα χρειάζονται μια γερή βάση για να χτιστούν και το ίδιο ισχύει και με το μακιγιάζ. Γι’ αυτό φροντίζετε πάντα πριν την εφαρμογή του, το δέρμα του προσώπου σας να είναι καθαρό και καλά ενυδατωμένο.

Πώς θα πετύχετε τη σωστή ενυδάτωση; Με τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο του δέρματός σας (κρέμα ματιών, κρέμα προσώπου, έλαια κ.ο.κ.), τα οποία θα εφαρμόζετε μετά το πλύσιμο (το πρωί και το βράδυ).