Στα σκαριά νέο ντοκιμαντέρ για τον John Galliano

cannesfrance-may18modelevaherzigovaanddesigner
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Από τον Kevin McDonald.

Ο καταξιωμένος Σκωτσέζος σκηνοθέτης Kevin McDonald θα σκηνοθετήσει ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Βρετανού σχεδιαστή μόδας, John Galliano.
 

Ο πρώην επικεφαλής σχεδιαστής των γαλλικών οίκων μόδας Givenchy και Christian Dior, καθώς και της δικής του εταιρείας John Galliano, είναι σήμερα διευθυντής δημιουργικού του Maison Margiela με έδρα το Παρίσι. Το πρότζεκτ του γαλλικού ομίλου Newen Studios έρχεται τη στιγμή που δέχεται επενδυτική ώθηση από τον εταίρο του, τον όμιλο παραγωγών Anton ο οποίος θα διαθέσει 57 εκατομμύρια δολάρια για δικαιώματα διανομής σε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά έργα.
 
Προσωπικότητα με τεράστια επιρροή στον κόσμο της μόδας, ο John Galliano είναι και αμφιλεγόμενη μορφή, καθώς ο Dior τον απέλυσε το 2011 μετά από σύλληψη για μέθη και αντισημιτικά σχόλια σε καυγά σε μπαρ του Παρισιού.
 
Από την αρχή της συνεργασίας του με τον Dior το 1996, ο John Galliano, ο οποίος γεννήθηκε στο Γιβραλτάρ και μεγάλωσε στο Λονδίνο, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο γαλλικό οίκο, καταφέρνοντας να κάνει τα σχέδια που πρωτοεμφανίστηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο φρέσκα και νεανικά, είχε επισημανθεί σε δημοσιεύματα του Τύπου όταν απομακρύνθηκε.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ