Τι κάνει τις γυναίκες όμορφες;

gunaika-omorfi-xamogelo
ΤΡΙΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ρίχνουμε μια ματιά σε αυτά που συμφωνούμε όλοι ότι κάνουν τις γυναίκες πιο ελκυστικές και όμορφες στους άλλους, χωρίς μακιγιάζ και προϊόντα ομορφιάς.

Το πάθος
Όταν έχουμε ένα πάθος στη ζωή, έχουμε περισσότερη ώθηση να δημιουργήσουμε, να κοπιάσουμε, να επιμορφωθούμε, να εξελιχθούμε και αν όλα πάνε καλά να κατακτήσουμε τα όνειρά μας. Παίρνοντας το χρόνο στη ζωή να δει τα πράγματα που πραγματικά της φέρνουν χαρά και πιο κοντά στο στόχο τους, μια γυναίκα μπορεί να πάρει τεράστια δύναμη, η οποία αντανακλάται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, με ευτυχία και ικανοποίηση, τα οποία μεταφράζονται σε όμορφα χαμόγελα.

 Το μυαλό
Το στερεότυπο ότι οι όμορφες γυναίκες δεν μπορεί να είναι και έξυπνες έχει καταρριφθεί προ πολλού και οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι φροντίζουν τόσο την εμφάνισή τους, όσο και το μυαλό τους, αν σέβονται τον εαυτό τους. Κι ένα έξυπνο μυαλό, δεν μπορεί παρά να είναι γοητευτικό, αφού η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι γοητεία.

Η συμπόνια
Μια σκληρή γυναίκα που αγαπά μόνο τον εαυτό της μπορεί να μοιάζει δυναμική, αλλά όταν δεν νοιάζεται για τους άλλους, δεν νοιάζονται και οι άλλοι γι’ αυτήν. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε, η αγάπη των γύρω μας μπορεί να μας γλυκάνει και να μας χαρίσει μια ζεστασιά που καθρεφτίζεται στο πρόσωπό μας. Όλα τα ανάλογα συναισθήματα «μαλακώνουν» την έκφραση και κάνουν μια γυναίκα πιο γήινη και πιο γλυκιά.

Η αυθόρμητη διάθεση
Η πολλή σκέψη δυσκολεύει πάντα τα πράγματα. Όσο πιο αυθόρμητη είναι μια γυναίκα, τόσο περισσότερες εμπειρίες θα αποκομίσει και κατ’ επέκταση θα τα έχει καλύτερα με τον εαυτό της, νιώθοντας «γεμάτη», βγάζοντας έναν αέρα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς.

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό της
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της αυτοπεποίθησης και κομπορρημοσύνης και αν καταφέρει μια γυναίκα να μην περάσει στο επίπεδο που πρέπει να περιαυτολογεί, διατηρεί όχι την προσοχή των άλλων, αλλά την υπερηφάνια για τον εαυτό της. Κι αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Το πηγαίο χαμόγελο
Όσο κι αν κάποια χαρακτηριστικά μας μπορεί να μην μας κολακεύουν, όσο κι αν τα δόντια μας δεν είναι σαν αυτά των διαφημίσεων, όσο κι αν οι ρυτίδες φαίνονται πιο έντονες όταν εκφραζόμαστε, ένα χαμόγελο που έρχεται από την ψυχή τα σβήνει όλα και αφήνει μόνο ομορφιά και καλή ενέργεια πίσω του.