Ποια 4 προϊόντα αναζητήσαμε περισσότερο το φθινόπωρο που πέρασε;

moda
ΤΡΙΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

To Glami ανέλυσε τις αναζητήσεις των επισκεπτριών της πλατφόρμας και διαπίστωσε ότι 4 συγκεκριμένα προϊόντα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Παπούτσια και αξεσουάρ βρέθηκαν στο προσκήνιο για τις ελληνίδες καταναλώτριες το διάστημα του φθινοπώρου, σύμφωνα με το Glami, την ευρωπαϊκή πλατφόρμα αναζήτησης μόδας με παρουσία σε 13 χώρες, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί πηγή σημαντικών insights για την καταναλωτική συμπεριφορά των χρηστών ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες επισκέπτριες του GLAMI.gr απέδειξαν για άλλη μία φορά τη σπουδαιότητα μίας συλλογής από βασικά στιλ παπουτσιών που καλύπτουν κάθε ανάγκη, όπως τα sneakers, τα μοκασίνια και οι γόβες, ενώ στο επίκεντρο των αναζητήσεων βρέθηκαν και οι τσάντες – κυρίως εκείνες του ώμου –ως το απόλυτο αξεσουάρ που συμπληρώνει οποιοδήποτε outfit. Οι τέσσερις βασικές κατηγορίες, αλλά και η διαβάθμιση των αναζητήσεων διαμορφώθηκαν αξιοποιώντας δεδομένα και στοιχεία από τις αναζητήσεις στην Ελλάδα στο διάστημα 1 Σεπτεμβρίου – 7 Νοεμβρίου 2023.

Sneakers: Διαχρονική άνεση
Ένα ζευγάρι δεν είναι ποτέ αρκετό και για το 2023, οι Ελληνίδες επισκέπτριες του GLAMI.gr ανέδειξαν τα sneakers σε κορυφαία επιλογή. Το φίλτρο που αναζήτησαν περισσότερο σχετίζονταν με το χρώμα – στην 1η θέση ήταν τα μαύρα αθλητικά παπούτσια – ενώ σημαντική ήταν η αύξηση των δερμάτινων sneakers, ως ένα ενδιαφέρον twist στις athletic chic εμφανίσεις του φθινοπώρου. Τα λευκά αθλητικά παπούτσια βρέθηκαν και εκείνα ψηλά στις αναζητήσεις, ως κλασική, διαχρονική επιλογή.

Loafers και μοκασίνια: Άνετη κομψότητα
Ένα στιλ που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο «έδαφος» στο στιλ των Ελληνίδων, οι οποίες επιλέγουν τη σοφιστικέ άνεση που χαρίζουν τα loafers και τα μοκασίνια. Αυτό το κομψό στιλ παπουτσιού γνώρισε ιδιαίτερη «άνθηση» στις online αναζητήσεις, με τα κυρίαρχα φίλτρα να είναι το μαύρο χρώμα, το άνετο τακούνι αλλά και το δερμάτινο υλικό κατασκευής.

Γόβες: Το πιο chic statement
Συνυφασμένες με το θηλυκό στιλ και τη γυναικεία γκαρνταρόμπα, οι γόβες εξακολουθούν να αποτελούν must-have. Έχοντας «αφήσει» πίσω τη διάθεση για πολύ ψηλά τακούνια ή περίτεχνα σχέδια που όμως δεν εξυπηρετούν την καθημερινότητα, οι Ελληνίδες καταναλώτριες που επισκέπτηκαν το GLAMI.gr εστίασαν σε γόβες με χοντρό τακούνικατάλληλες για την καθημερινότητα στην πόλη και το γραφείο, ενώ η χρωματική παλέτα κινήθηκε σε μαύρο και μπλε, υποδηλώνοντας την πρόθεση να συνδυάζουν τις άνετες γόβες τους με πληθώρα διαφορετικών ρούχων και χρωμάτων.

Handbags: Το απαραίτητο αξεσουάρ
Στην ίδια λογική των «safe» επιλογών που μπορούν να αποτελέσουν βάση για πολλά διαφορετικά σύνολα και συνδυασμούς, οι τσάντες ώμου ήταν και αυτή τη σεζόν το κορυφαίο αξεσουάρ που αναζήτησαν οι Ελληνίδες fashion shoppers. Για το φθινόπωρο του 2023, οι τσάντες ξεπέρασαν τον καθαρά λειτουργικό τους ρόλο, ισορροπώντας μεταξύ στιλ και άνεσης, αφού τα δύο κυρίαρχα χρώματα ήταν το μαύρο και το καφέ.

Η υπερ-εξατομίκευση της πλατφόρμας του GLAMI σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε προτάσεις που διευκολύνουν τη δημιουργία άνετων καθημερινών εμφανίσεων αλλά και την ανάδειξη του προσωπικού σας στιλ. Απολαύστε τις προσωποποιημένες προτάσεις προϊόντων χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξετε σε όλο τον κατάλογο της πλατφόρμας, μέσα από το εργαλείο Fashion Quiz και την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης που χρησιμοποιεί το GLAMI.gr.