Αυτά είναι τα καλύτερα συστατικά αντιγήρανσης που πρέπει να αναζητάτε

gunaika-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Μαγική συνταγή μπορεί να μην υπάρχει, υπάρχουν, όμως, συστατικά που πρέπει να αναζητάτε στα προϊόντα που αγοράζετε προκειμένου να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα αντιγήρανσης, σύμφωνα με το webmd, είτε πρόκειται για ρυτίδες, είτε για χαλάρωση.

Για ρυτίδες: Ρετινόλη και βιταμίνη C
Αν σας απασχολούν οι λεπτές γραμμές του προσώπου σας, τα ρετινοειδή (που προέρχονται από τη βιταμίνη Α) όπως η ρετινόλη μπορεί να κάνουν το δέρμα σας πιο λείο, συμβάλλοντας στην παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου. Κάτι που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η ρετινόλη είναι πιο ήπια για το δέρμα σας από την τρετινοΐνη (Retin-A), η οποία μπορεί να το ξηράνει. Τα προϊόντα με βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των λεπτών γραμμών, όπως και των βλαβών που προκαλεί ο ήλιος.

 Για χαλάρωση: Πεπτίδια και Ceramides
Τα πεπτίδια είναι ομάδες αμινοξέων που βοηθούν στην παραγωγή πρωτεϊνών, συμπεριλαμβανομένου του κολλαγόνου, της κύριας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο δέρμα. Οι θεραπείες με τοπικούς αυξητικούς παράγοντες ή πεπτίδια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος. Μια επίσης καλή επιλογή είναι και η καθημερινή ενυδατική κρέμα με κεραμίδια, λιπαρά που βρίσκονται στα στρώματα του δέρματος και τα οποία χάνονται όσο μεγαλώνουμε. Σημειώστε, μάλιστα, ότι είναι συνήθως φθηνότερα.

Για κηλίδες ηλικίας: Υδροκινόνη, ρετινοειδή, βιταμίνη C, kojic acid
Η υδροκινόνη είναι ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για λεύκανση του δέρματος και αντιμετώπιση των σκούρων κηλίδων. Τα ρετινοειδή μπορεί να κάνουν τον τόνο του δέρματός σας πιο ομοιόμορφο, ενώ μελέτη έχει δείξει ότι και η βιταμίνη C βοηθά στην εξασθένιση των κηλίδων γήρανσης όταν τη χρησιμοποιείτε για 12 εβδομάδες. Το κοτζικό οξύ -μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό λεύκανσης του δέρματος σε προϊόντα- μπορεί να φέρει παρόμοιο αποτέλεσμα.

Για ανομοιόμορφο τόνο και θαμπό δέρμα: AHAs, ρετινοειδή
Τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs) απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποκαλύπτοντας τα νέα με πιο ομοιόμορφο τόνο και διώχνοντας τη θαμπάδα που μπορεί να έχει ένα ξηρό δέρμα ή το δέρμα όσων καπνίζουν. Τα ρετινοειδή μπορούν να κάνουν το ίδιο πράγμα, αν και πρέπει να θυμάστε ότι και τα δύο μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας, οπότε χρησιμοποιήστε τα με προσοχή αν το δικό σας είναι ξηρό ή ευαίσθητο.

Τι να θυμάστε

  • Τα προϊόντα βιταμίνης C πρέπει να εφαρμόζονται το πρωί, ενώ η ρετινόλη το βράδυ, επειδή το φως του ήλιου μπορεί να εμποδίσει τη δράση της
  • Αν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα αντιγηραντικά προϊόντα, βάλτε πρώτα αυτό με το ενεργό συστατικό, ώστε να το απορροφήσει καλύτερα το δέρμα σας. Για παράδειγμα, το πρωί βάλτε πρώτα ένα προϊόν με βιταμίνη C, μετά το αντηλιακό και τελευταίο το μακιγιάζ. Το βράδυ εφαρμόστε πρώτα τη ρετινόλη και μετά την ενυδατική κρέμα.