Αυτές είναι οι 5 κατηγορίες ανθρώπων που είναι πιθανόν να απατήσουν

sxesi-zeugari-apati
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ο ψυχολόγος, Δημοσθένης-Κωνσταντίνου Παναγιώτου, μας ενημερώνει με βάση τις έρευνες, για να δούμε εγκαίρως τα red flags.

Μπορεί να συμβεί –ή έχει συμβεί- στον καθένα μας και είναι αναπόφευκτο να στεναχωρηθούμε, να πληγωθούμε και να πέσουμε ψυχολογικά. Είναι, ωστόσο, και μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια ειλικρινή αυτοκριτική, η οποία θα ήταν διδακτική κι εποικοδομητική, για την επόμενη σχέση.

Η ερώτηση είναι αν στην επόμενη σχέση μπορείτε, όχι μόνο να εφαρμόσετε το μάθημα, αλλά και να αποφύγετε το πάθημα. Πώς; Οι έρευνες λένε ότι υπάρχουν πέντε κατηγορίες ανθρώπων που είναι πιθανό να σας απατήσουν. Δείτε παρακάτω, ώστε να τις αναγνωρίσετε, προτού να είναι αργά.

1. Όσο πιο συχνά χρησιμοποιεί κάποιος το Twitter, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εμφανίσει προβλήματα στη σχέση του.

2. Άντρες των οποίων η ηλικία λήγει σε 9 (29, 39, 49, 59…).

3. Κάποιος που ήδη έχει απατήσει μια φορά είναι πιθανότερο να το ξανακάνει.

4. Κάποιος που ξαφνικά αρχίζει να είναι περισσότερο ενεργός με τον σύντροφό του, κάτι που αναδεικνύει την πιθανότητα να έχει άλλη σεξουαλική σχέση και να έχει ενεργοποιηθεί η λίμπιντό του.

5. Οι άντρες με υψηλά και οι γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα, με μια από τις εξηγήσεις να ανάγεται στον αρχέτυπο τρόπο συμπεριφοράς βάσει του μητρικού ενστίκτου και της μέγιστης προστασίας που μπορεί να προσφέρει ένας οικονομικά δυνατός άντρας στα παιδιά μιας γυναίκας.

Δημοσθένης Κ. Παναγιώτου
Ψυχολόγος Ba, MA
[email protected]
www.logodiatrofis.gr