Πώς να δείχνετε νεότεροι σε δύο εβδομάδες

gunaika-xamogelo-neotita
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Σε δύο εβδομάδες μπορείτε να βελτιώσετε την όψη του προσώπου σας, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία σε δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς, με απλά, ολιστικά tips.

Κοιμηθείτε νωρίτερα
Δοκιμάστε σταδιακά να μεταφέρετε την ώρα του ύπνου σας νωρίτερα, ώστε να κοιμάστε περισσότερο χρόνο ή αν ήδη καλύπτετε το 8ωρο ποιοτικού ύπνου, να ξυπνάτε με λιγότερο άγχος το πρωί για να προλάβετε. Ο ποιοτικός ύπνος και το ήρεμο ξύπνημα αυτόματα θα κάνουν το πρόσωπό σας να δείχνει πιο φρέσκο.

 Αυξήστε τα φρούτα και τα λαχανικά
Γενικότερα, η στροφή προς μια πιο αντιοξειδωτική, βιταμινούχα διατροφή, με ποικιλία, και αντίστοιχα η αποφυγή junk food, κορεσμένων λιπαρών, γαλακτοκομικών και επεξεργασμένων τροφίμων, θα αρχίσει να κάνει διαφορά πολύ σύντομα στο δέρμα σας. Οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (πορτοκάλια, μπρόκολο, ακτινίδια, μούρα, πιπεριές κ.ο.κ.) συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου, ενώ γενικότερα η ποικιλία αντιοξειδωτικών από φυτικές, φυσικές τροφές καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε γήρανση του οργανισμού μέσα κι έξω.

Ενυδατωθείτε με τα απαραίτητα
Αν δεν το κάνετε ήδη, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε τα απαραίτητα προϊόντα για τον τύπο δέρματός σας, προκειμένου να το ενυδατώσετε. Μια ενυδατική κρέμα ημέρας, κρέμα ματιών κι ένα serum ενυδάτωσης είναι τα απαραίτητα όπλα σας για να αρχίσετε να έχετε λάμψη και φρεσκάδα στο δέρμα σας. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε ορό με βιταμίνη C το πρωί (πάντα με αντιηλιακή προστασία στη συνέχεια) και ορό με ρετινόλη το βράδυ, αναλόγως και με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα σας. Μην ξεχνάτε και την ενυδατική μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα.

Κάντε κρύα ντους ή επισκεφτείτε μια σάουνα
Η έντονη ζέστη μιας σάουνας, αλλά και το ξαφνικό κρύο ενός κρύου ντους ενεργοποιούν πρωτεΐνες στα κύτταρά μας. Μια έκρηξη ζέστης ή κρύου προκαλεί ένα μίνι στρες που διεγείρει την απελευθέρωση χημικών αγγελιοφόρων για να στοχεύσουν τυχόν κύτταρα που περιέχουν πρωτεΐνες με κακή αναδίπλωση. Αυτοί οι αγγελιοφόροι επεμβαίνουν και τις βοηθούν να αναδιπλωθούν σωστά, ενώ υποστηρίζουν επίσης τις νέες πρωτεΐνες εξασφαλίζοντας ότι θα σχηματιστούν με τον σωστό τρόπο. Η έκθεση στο κρύο μπορεί επίσης να προτρέψει τη μετατροπή του λευκού λίπους (αποθήκευση ενέργειας στο σώμα μας) σε καφέ λίπος (το μεταβολικό είδος που καίει ενέργεια όπως οι μύες) και βοηθά στην ισορροπία των επιπέδων χοληστερόλης και ινσουλίνης και στη διατήρηση της υγείας των αρτηριών και των οστών. Τα συνολικά αποτελέσματα είναι η αυξημένη ενέργεια, το λαμπερό δέρμα, η καλή ροή του αίματος και το αναζωογονημένο μυαλό.

Φροντίστε τα μαλλιά σας
Καθαρίστε τις άκρες, δώστε λίγη λάμψη στο χρώμα σας, φροντίστε τα με μια ενυδατική μάσκα και με τα προϊόντα που ταιριάζουν στα μαλλιά σας και δοκιμάστε διαφορετικά χτενίσματα. Τα υγιή μαλλιά –κι όχι απαραίτητα τα υπερβολικά περιποιημένα- είναι αυτά που μας ανανεώνουν και μας χαρίζουν μια αίσθηση αναζωογόνησης και φρεσκάδας στο πρόσωπο.