Η Κρήτη ξεχώρισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Γαστρονομίας στη Στουτγκάρδη

olumpiakoi-agones-gastronomias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η Team Minoan Crete εκπροσωπώντας επάξια και με σεβασμό την Κρήτη και την Ελλάδα κατάφερε να φτάσει ένα βήμα, μιας αναπνοής απόσταση, πριν από το βάθρο.

Από τις 2 έως τις 7 Φεβρουαρίου, η Στουτγκάρδη μπήκε σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων Γαστρονομίας, όπου μαγειρικές δημιουργίες από όλο τον κόσμο πήραν μέρος με τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της μαγειρικής. Πρόκειται για ένα event που επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1900, όπου οι συμμετέχοντες ταλαντούχοι σεφ αντιμετωπίζουν τους ανταγωνιστές τους και την προσεκτική κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, παρουσιάζοντας βραβευμένες δημιουργίες που ξεκινούν τις γαστρονομικές τάσεις.

Η Ομάδα Minoan Crete ήταν εκεί εκπροσωπώντας την Ελλάδα ανάμεσα στις 24 Regional Teams με σκοπό να αναδείξει και να προβάλλει την κρητική γαστρονομία από την εποχή των Μινωιτών, τον μαγειρικό της πολιτισμό, τις γεύσεις, την παιδεία, την ιστορία μας, την εθνική μας κουλτούρα όπως και τα ελληνικά μας προϊόντα στα πέρατα της γης, κάτι που στέφθηκε με επιτυχία. Έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το μετάλλιο, μα κατάφεραν όλοι οι κριτές να τους ευχαριστούν για το ταξίδι στον πολιτισμό, στην ιστορία, στην ιστορία πριν από την ιστορία.                                                                                                                       

Όπως αναφέρει η ομάδα χαρακτηριστικά: «Δουλέψαμε για το όνειρο και είχαμε την χαρά και την τιμή να το μοιραστούμε με το Υπουργείο Τουρισμού που μας βοήθησε με μια σπουδαία δουλειά, αγόγγυστα και δυνατά, με τον ΕΟΤ μας που σε συνεργασία με το υπουργείο μας βοήθησε στον αγώνα μας ανάμεσα σε μεγαθήρια, με την περιφέρεια Κρήτης που με τεράστιο ζήλο βοήθησε στην ανάδειξη του πολιτισμού μας, γνωρίζοντας απ' την αρχή τι δυσκολίες θα αντιμετωπίζαμε.  Μα και οι χορηγοί μας, άνθρωποι απ' όλη την Ελλάδα μας κι από την Κρήτη μας, μας έδωσαν τεράστια υποστήριξη στο όνειρο. Λες και ναι, είμασταν όλοι ένα, μια γροθιά όλοι γενήκαμε».

Δείτε τις βραβεύσεις εδώ.