Πώς προετοιμάζουμε το δέρμα μας για το καλοκαίρι;

gunaika-derma-kalokairi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΙΟΥ 2022

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και είναι μια καλή στιγμή μετά τον δύσκολο και κρύο χειμώνα που περάσαμε, να βοηθήσουμε το δέρμα μας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, για να δείχνει πιο λαμπερό και όμορφο. Τι κάνουμε, λοιπόν;

Δεν ξεχνάμε την απολέπιση
Η απολέπιση είναι άκρως σημαντική στο να βοηθήσει το δέρμα μας κατά τη διάρκεια του καύσωνα που θα έρθει, ενώ είναι και μια καλή στιγμή για χημικό πίλινγκ, ώστε να φύγει το θαμπό δέρμα του χειμώνα και να γίνει καλύτερα η μετάβαση. Χρησιμοποιώντας ένα ήπιο scrub τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από σώμα και πρόσωπο και μειώνετε τις ατέλειες.

Χρησιμοποιήστε τονωτική λοσιόν
Ειδικά αν το δέρμα σας είναι λιπαρό και πάσχετε από ακμή, μια τονωτική λοσιόν στην καθημερινότητα μπορεί να βοηθήσει, καθώς θα αφαιρεί τη λιπαρότητα.

Συνεχίζουμε την ενυδάτωση
Εξίσου –αν όχι πιο- σημαντική με την απολέπιση, η ενυδάτωση βοηθά πάντα το δέρμα να διατηρείται φρέσκο και λαμπερό. Προτιμήστε πιο ελαφριά προϊόντα για το καλοκαίρι, λιγότερο παχύρρευστα και πιο δροσερά.

Βάζουμε πάντα αντιηλιακό
Όχι μόνο προστατεύει από τη βλαβερή ακτινοβολία, αλλά ταυτόχρονα κρατά το δέρμα υγιές και λαμπερό και αποτρέπει τη δημιουργία πανάδων και ρυτίδων. Για τους περισσότερους ειδικούς, μάλιστα, το αντιηλιακό είναι το πιο σημαντικό βήμα της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς, ενώ προτείνονται αυτά που περιέχουν ψευδάργυρο ή τιτάνιο (ορυκτά αντιηλιακά), καθώς μπλοκάρουν καλύτερα τη UVA ακτινοβολία.