Αυτά είναι τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά για το δέρμα σας

prosopo-gunaika-omorfia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Άνοιξη, νέοι skincare στόχοι και η αντιοξείδωση δέρματος πρέπει να είναι ένας από αυτούς. Η Μαίρη Φιλιππαίου, πτυχιούχος αισθητικός και ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου αισθητικής MFDayspa, μας μαθαίνει σήμερα τι σημαίνει αντιοξείδωση.

Ας ξεκινήσουμε με ένα fact: Δεν είναι όλα τα αντιοξειδωτικά ίδια. Υπάρχουν μερικά αντιοξειδωτικά συστατικά πολύ ισχυρά και παντοδύναμα για την επιδερμίδα και αυτά είναι που πρέπει να αναζητήσετε στις ετικέτες των προϊόντων σας. Αν έχετε εμμονή με τη φροντίδα του δέρματος όσο κι εμείς, ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν αντιοξειδωτικά.

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, τις ακτίνες UV, το κάπνισμα και τις κακές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες μπορούν να επιταχύνουν την καταστροφή των υγιών ινών κολλαγόνου. Χρησιμοποιώντας προϊόντα με ισχυρά αντιοξειδωτικά, μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας να αμυνθεί ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και, ως εκ τούτου, να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

 Αναζητάτε θρέψη; Δοκιμάστε τη βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες και είναι αποτελεσματική στην αύξηση της άμυνας του δέρματος έναντι βλάβης από τις ακτίνες UV, ειδικά όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C. Η βιταμίνη Ε βοηθά στη σταθεροποίηση της βιταμίνης C στα προϊόντα και προστατεύει το δέρμα σας από οποιαδήποτε ευαισθησία στον ήλιο. Μαζί με τις προστατευτικές της ιδιότητες, η βιταμίνη Ε έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που την καθιστούν ιδανική για ευαίσθητο δέρμα επιρρεπές σε ερυθρότητα και ερεθισμό. Προτείνουμε ένα καινοτόμο προϊόν σε έλαιο, που περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μαζί και την Ε: Murad Multivitamin Infusion Oil.

Θέλετε να φωτίσετε και να θεραπεύσετε; Δοκιμάστε το Ασκορβικό Οξύ, δηλαδή Βιταμίνη C
Όχι μόνο βοηθά στην ενίσχυση της άμυνας του δέρματος ενάντια στις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά επίσης στη σύσφιξη, στη μείωση των ουλών της ακμής και στην υπερμελάγχρωση δίνοντας μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα. Η τοπική εφαρμογή ορού βιταμίνης C μπορεί ουσιαστικά να αποτρέψει το δέρμα σας από το να γίνει…καφέ (αποτρέποντας και μειώνοντας την ένταση στις καφέ κηλίδες λόγω των κατασταλτικών ιδιοτήτων ενάντια στη μελανίνη), καθώς και την αύξηση του κολλαγόνου που κάνει το δέρμα σας να φαίνεται φωτεινότερο, πιο φρέσκο και πιο ομοιόμορφο με μια φανταστική, νεανική λάμψη. 

Θέλετε να γυρίσετε πίσω το χρόνο; Δοκιμάστε τη ρεσβερατρόλη
Μέρος μιας ομάδας ενώσεων που ονομάζονται πολυφαινόλες, η ρεσβερατρόλη έχει παρόμοια δράση με άλλα αντιοξειδωτικά, καθώς βοηθά στην προστασία από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και της πρόωρης γήρανσης, αν και πραγματικά η δύναμη της είναι πολλαπλάσια. Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται στο δέρμα των κόκκινων σταφυλιών, πράγμα που σημαίνει ότι το αγαπημένο σας ποτήρι κόκκινου κρασιού μπορεί να σας προσφέρει τα οφέλη της στο δέρμα, ωστόσο, εάν θέλετε να αποκτήσετε την προστατευτική ισχύ της ρεσβερατρόλης χωρίς ένα δυσάρεστο…hangover, εμείς σας προτείνουμε τον ενυδατικό και αντιγηραντικό ορό Nimue Stemplex serum με φυτικά βλαστοκύτταρα. Περιέχει φυσική ρεσβερατρόλη που προστατεύει το κυτταρικό DNA και ενισχυει την αναγέννησή του για μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα χωρίς ορατή βλάβη.

Θέλετε να καταπραΰνετε τη φλεγμονή; Δοκιμάστε το πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι εκπληκτικό ως ρόφημα για την ενίσχυση του μεταβολισμού και της ενέργειάς σας, αλλά όταν χρησιμοποιείται στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, βοηθά στη συνολική καταπράϋνση. Δουλεύοντας για να καταπραΰνει τον ερεθισμό, το πράσινο τσάι είναι τέλειο, ειδικά στα αντηλιακά, καθώς μειώνει την ερυθρότητα και την αίσθηση καψίματος από τον ήλιο. Το πράσινο τσάι περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται EGCG που καταπολεμά τη βλάβη του DNA από τις ακτίνες UV και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Αυτό το κάνει ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό που καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης όταν καταναλώνεται ή εφαρμόζεται τοπικά.

Μαίρη Φιλιππαίου
www.mfdayspa.gr