Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς: Η έγκαιρη διάγνωση διασφαλίζει το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα

thyroeidis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2022

Ο θυρεοειδής αδένας παρά το μικρό μέγεθός του αποτελεί έναν σημαντικό ρυθμιστή της καλής λειτουργίας του οργανισμού και η συμβολή του είναι καθοριστική για τη γενικότερη ευεξία μας.

Με αφορμή την 25η Μαΐου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς  στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τα συμπτώματα που υποδηλώνουν προβλήματα στη λειτουργία του θυρεοειδούς, συναντήσαμε τον Χειρουργό Θυρεοειδούς & Παραθυρεοειδών, κ. Γιώργο  Σακοράφα. Ο ειδικός μας μίλησε για τα εργαλεία που διαθέτει σήμερα η ιατρική κοινότητα για την έγκαιρη ανίχνευση των παθήσεων του θυρεοειδούς, υπογραμμίζοντας ιδίως τη σημασία της πρώιμης διάγνωσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου θυρεοειδούς. Παράλληλα,  μοιράζεται μαζί μας χρήσιμες συμβουλές για τα «σημάδια» που πρέπει να αναζητούμε κατά τη διαδικασία της αυτοεξέτασης, ώστε να απευθυνθούμε άμεσα στον ειδικό, ενώ μας εξηγεί τις παραμέτρους που πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους οι ασθενείς κατά την αναζήτηση χειρουργού, όταν απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση της πάθησής τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς, θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τα συνήθη προβλήματα που εκδηλώνονται στη λειτουργία του θυρεοειδούς και πώς επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα