Pharmacies for the future: Ελληνικά τα πρώτα διεθνώς πιστοποιημένα φαρμακεία του προγράμματος βιωσιμότητας

l-oreal-oreal
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Από τον ανεξάρτητο παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης «Bureau Veritas». Στο πλαίσιο του L' Oreal for the future του παγκόσμιου προγράμματος δράσεων του ομίλου L' Oreal για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση «Pharmacists for the Future» από τον παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης «Bureau Veritas» είναι του κυρίου Κωνσταντίνου Κακονίκου στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Αττικής και της κυρίας Βαρβάρας Γρατζάκη-Λεμονιά στην περιοχή Σερρών.

Σύμφωνα με τη Bureau Veritas τα κριτήρια αφορούν στον τρόπο με τον οποίο αγοράζονται τα φάρμακα και όλα τα είδη που διατίθενται στο φαρμακείο, στην ευαισθητοποίηση των πελατών σχετικά με την κατανάλωση φαρμάκων και στην πρόληψη, στη διαμόρφωση του χώρου του φαρμακείου, στη μείωση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας, στη μείωση των απορριμμάτων και στη συλλογή των φαρμάκων προς απόρριψη. Με βάση αυτά τα κριτήρια το φαρμακείο αξιολογείται ως βιώσιμο.  

Ο Δημήτρης Λεκκάκος, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης LDB δήλωσε: «Στην L’Oréal Dermatological Beauty πρωτοπορούμε στην υγεία και την ομορφιά με στόχο να προσφέρουμε ουσιαστικές και βιώσιμες δερματολογικές λύσεις για όλους. Με τις μάρκες μας Vichy, La Roche-Posay, CeraVe και SkinCeuticals, βρισκόμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών υγείας, βοηθώντας τους να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων και να παράσχουν σε όλους πρόσβαση στην υγεία του δέρματος. Οι φαρμακοποιοί που βρίσκονται στον πυρήνα της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα γνωρίζουν τι σημαίνει βιωσιμότητα και τώρα θέτουν οι ίδιοι τη δέσμευσή τους για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού και τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού τους αντίκτυπου. Θερμά συγχαρητήρια στους δύο πρώτους συνεργάτες μας πρωτοπορούν στην ανάπτυξη των πρωτοβουλιών κατά της κλιματικής αλλαγής».

«Ως ένα φαρμακείο που έχει στόχο τη βελτιστοποίηση των παροχών αλλά και την ευθύνη προς το περιβάλλον, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά για τη πιστοποίηση που λάβαμε από τη Bureau Veritas και δεσμευόμαστε για συνεχή προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον. Ευχαριστούμε την L’Oréal που μας κατεύθυνε και μας βοήθησε να δούμε την σημαντικότητα της οικολογικής συμπεριφοράς στο φαρμακείο» δήλωσε η Φαρμακοποιός κυρία Βαρβάρα Λεμονιά ενώ ο Φαρμακοποιός κύριος Κωνσταντίνος Κακονίκος υπερθεμάτισε «Σαν Φαρμακείο δεν φροντίζουμε μόνο την Υγεία. Φροντίζουμε και το περιβάλλον και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και για αυτό!»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΩΤΙΜΟΤΗΤΑΣ PHARMACISTS FOR THE FUTURE

Μέσω της ανακοίνωσης του Παγκόσμιου προγράμματος “Sharing Beauty with All” η L’Oréal εγκαινίασε ήδη από το 2005 το ταξίδι προς τη βιωσιμότητα θέτοντας δυναμικούς στόχους για το διάστημα 2005-2019 και κάνοντας σημαντικά βήματα για τη μείωση του αποτυπώματός της αλλά και την ενίσχυση της κοινωνίας.

Το 2020 η L’Oréal δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του νέου προγράμματος βιωσιμότητας του ομίλου, που ονομάζεται “ L’Oréal for the Future”. Οι φιλόδοξοι στόχοι του προγράμματος για τη δεκαετία 2020-2030 αναπτύσσονται σε 3 πυλώνες:

Αλλάζουμε τον τρόπο που δραστηριοποιούμαστε για να σεβαστούμε τα όρια του πλανήτη. Ενδυναμώνουμε το επιχειρηματικό μας οικοσύστημα (πελάτες, προμηθευτές, καταναλωτές), βοηθώντας τη μετάβαση σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Συμβάλλουμε στην επίλυση των προκλήσεων του κόσμου, υποστηρίζοντας επιτακτικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες.

Βάσει των παραπάνω δεσμεύσεων και πλάνων δράσης της L’Oréal Hellas και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο 2ο πυλώνα, την  Ενδυνάμωση του Επιχειρηματικού μας Οικοσυστήματος, η L’Oréal Dermatological Beauty (LDB) παρουσιάζει στην Ελληνική κοινότητα των Φαρμακείων ένα πρόγραμμα μοναδικό σε διεθνές επίπεδο, που εστιάζει σε πέντε άξονες προκειμένου να συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας με βιώσιμο τρόπο και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε τα φαρμακεία να αποκτήσουν πιο πράσινο profile:

1) Εφαρμογή Μηδενικής Πολιτικής αποβλήτων (Zero Waste Policy). Μέχρι σήμερα καταστρέφεται ένας σημαντικός αριθμός προϊόντων γιατί δεν πουλήθηκαν πριν την ημερομηνία λήξης τους, γεγονός που αποτελεί σημαντική επιβάρυνση στο περιβάλλον. Θεωρούμε ότι η κινητοποίησή μας μέσω διαχείρισης και ελέγχου stock, ανάπτυξης ειδικού προωθητικού υλικού για να βοηθήσει την πώληση των προϊόντων με σύντομη ημερομηνία λήξης είναι απαραίτητες πράξεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η καταστροφή τους.

2) Υπεύθυνη διαχείριση των διαφημιστικών προθηκών στο πλαίσιο των αρχών κυκλικής οικονομίας με επιστροφή τους προκειμένου να επισκευαστούν και επαναχρησιμοποιηθούν,

3) Εκπαίδευση των φαρμακοποιών για την κατανόηση των αρχών Βιωσιμότητας, τη Διαχείριση Ενέργειας και άλλων δράσεων που θα επέτρεπαν μια επιχειρηματική πρακτική λιγότερο ενεργοβόρα για τον Πλανήτη και πιο οικονομική για την επιχείρηση

4) Πιστοποίηση “Pharmacies For The Future” για τα φαρμακεία που έχουν «υπεύθυνο» αποτύπωμα. Ζητήσαμε από τον ανεξάρτητο παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης “Bureau Veritas” να ορίσει συγκεκριμένα κριτήρια που άπτονται της δραστηριότητας ενός φαρμακείου και να δώσει κατευθυντήριες για το πώς μπορεί ένα φαρμακείο να αξιολογηθεί ως βιώσιμο.

Σχετικά με την L’Oréal

Για περισσότερα από 110 χρόνια, η L’Oréal η κορυφαία εταιρεία ομορφιάς στον κόσμο, έχει αφοσιωθεί σε έναν κύριο στόχο την εκπλήρωση των προσδοκιών ομορφιάς των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Ο σκοπός μας – να δημιουργήσουμε την ομορφιά που κινεί τον κόσμο – ορίζει την προσέγγισή μας στην ομορφιά χωρίς αποκλεισμούς, ηθική, γενναιόδωρη και αφοσιωμένη στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Με το ευρύ μας portfolio, αποτελούμενο από 36 brands διεθνούς φήμης και τις φιλόδοξες δεσμεύσεις αειφορίας στο πρόγραμμα L’Oréal For The Future, προσφέρουμε σε κάθε άτομο σε όλο τον κόσμο ό,τι καλύτερο όσον αφορά στην ποιότητα, στην αποτελεσματικότητα, στην ασφάλεια, στην ειλικρίνεια και στην υπευθυνότητα, ενώ γιορτάζουμε την ομορφιά στην απέραντη πολλαπλότητα της.

Με 87.400 αφοσιωμένους εργαζομένους, ισορροπημένο γεωγραφικό αποτύπωμα και πωλήσεις σε όλα τα δίκτυα διανομής (e-commerce, μαζική αγορά, πολυκαταστήματα, φαρμακεία, κομμωτήρια, καταστήματα λιανικού εμπορίου αφορολογήτων ειδών) το 2022 ο Όμιλος πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 38,26 δισ. ευρώ. Με 20 ερευνητικά κέντρα σε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο, μια αφοσιωμένη ομάδα Έρευνας και Καινοτομίας αποτελούμενη από 4.000 επιστήμονες και περισσότερους από 5.500 επαγγελματίες της τεχνολογίας, η L’Oréal επικεντρώνεται στην εφεύρεση του μέλλοντος της ομορφιάς και έχει καταφέρει να καταστεί υπερδύναμη στο χώρο του Beauty Tech.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.