Ποιο συστατικό χρειάζεται προσοχή το καλοκαίρι;

gunaika-kalokairi-paralia
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Αν και δεν υπάρχουν συστατικά που πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι, ωστόσο, κάποια χρειάζονται προσαρμογή, όπως τα ρετινοειδή.

Η ρετινόλη είναι μια μορφή της βιταμίνης Α με ισχυρή αντιγηραντική δράση, που βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, μεταξύ άλλων, και αποτελεί συστατικό σε πολλές κρέμες και serum προσώπου.

Το καλοκαίρι, ωστόσο, είναι η εποχή που πιθανότατα να αρχίσετε να παρατηρείτε ερεθισμούς από κρέμες με ρετινόλη/ρετινοειδή, καθώς πρόκειται για ουσίες που μας καθιστούν πιο ευαίσθητες απέναντι στον ήλιο. Γι’ αυτό το λόγο, οι ειδικοί συνιστούν τη μείωση της συχνότητας της χρήσης τους ή εναλλακτική την αύξηση της χρήσης του αντιηλιακού.

 Με ισχυρή αντιηλιακή προστασία, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ρετινοειδή ή ρετινόλη, ενώ μια λοσιόν με ρετινοειδή μπορεί να ρυθμίσει την αναδιοργάνωση των κυττάρων και να αποτρέψει το φράξιμο των πόρων. Καλό είναι, ωστόσο, το καλοκαίρι να προτιμάμε προϊόντα με μικρότερη περιεκτικότητα σε ρετινόλη σε σχέση με το χειμώνα.

Φροντίστε, λοιπόν, να εφαρμόζετε κρέμες ή serum ρετινόλης λιγότερο συχνά, πάντα βραδινές ώρες και το επόμενο πρωί να μην ξεχνάτε ποτέ τη χρήση αντιηλιακού.

Και όσο για την περίοδο των διακοπών; Κάντε ένα διάλειμμα από τη ρετινόλη αυτό το διάστημα που θα βρίσκεστε σε συνεχή έκθεση στον ήλιο στην παραλία και επανέλθετε τον Σεπτέμβρη.