Η 10η Διεθνής Ημέρα της Γιόγκα θα γιορταστεί στον κήπο του Ζαππείου

giogka
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Λάτρεις της γιόγκα, δώστε το επόμενο ραντεβού σας στις 16 Ιουνίου στο Ζάππειο.

Ένα αγαπημένο είδος εκγύμνασης και ταυτόχρονα φιλοσοφίας από την Ινδία που μετράει 5 χιλιάδες χρόνια και περιλαμβάνει πρακτικές που ενισχύουν τη συνειδητότητα, την αρμονία και την ισορροπία, ψυχική και σωματική, θα έχει τα φώτα στραμμένα πάνω του σε λίγες ημέρες, με αφορμή την 10η Διεθνή Ημέρα της Γιόγκα. Η γιόγκα αντιπροσωπεύει την ενότητα του πνεύματος και του σώματος, καθώς και τη δράση, την εγκράτεια, την εκπλήρωση και την αρμονία μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση για την υγεία και την ευημερία. Δεν είναι απλώς σωματική άσκηση, αλλά συντελεί στο να ανακαλύψουμε την ενότητα με τον εαυτό μας, τον κόσμο και τη φύση.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2014, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε την 21η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα και ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας σε συνεργασία με την Ινδική Πρεσβεία στην Αθήνα διοργανώνουν τη φετινή γιορτή με θέμα "Yoga for Women empowerment" την Κυριακή 16 Ιουνίου, από τις 12:00 έως τις 20:00, στον κήπο του Ζαππείου, όπου φυσικά όλοι οι ασκούμενοι και οι φίλοι της γιόγκα καλούνται να συμμετάσχουν.

Μια ακόμη ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τη φιλοσοφία, τις πρακτικές, τις αρχές της Γιόγκα που σας εμπλουτίσει σωματικά αλλά και πνευματικά.

Η δωρεάν εκδήλωση γίνεται σε εξωτερικό χώρο με σκίαση και προστασία από τη βροχή, κάτι το οποίο δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί ακόμα και με καταιγίδα.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Έναρξη 12:00
  • Χαιρετισμοί από τον Πρέσβη της Ινδίας και επισήμους
  • Συνεδρία Υoga σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Yoga της Ινδίας
  • 12 Μαθήματα/Συνεδρίες Yoga από εκλεκτούς Δασκάλους
  • Λήξη 20:00

Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το στρωματάκι σας!

Info
10η Διεθνής Ημέρα της Γιόγκα
Κήπος Ζαππείου
Κυριακή 16 Ιουνίου, από τις 12:00 έως τις 20:00
εγγραφές εδώ