Πώς η μαγειρική σόδα μπορεί να μας χαρίσει πλούσια μαλλιά

mallia-lousimo-fusi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Το καλοκαίρι δεν θέλουμε πολλά-πολλά με τα μαλλιά και την περιποίηση και αυτό είναι λογικό. Θέλουμε, ωστόσο, τα μαλλιά μας να έχουν έναν όγκο, έναν αέρα που θα χαρίζει έξτρα πόντους στην εμφάνισή μας, χωρίς λιπαρότητα. Τι κάνουμε, λοιπόν, αν η τρίχα μας είναι λεπτή και δεν βοηθάει την κατάσταση;

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να λουστείτε με μαγειρική σόδα; Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, πολλές beauty bloggers εκεί έξω «ορκίζονται» σε αυτό το μυστικό που βοηθάει τη λεπτή τρίχα και τα λιπαρά μαλλιά να έχουν ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα συνολικά.

 Η μαγειρική σόδα απομακρύνει την ανεπιθύμητη συσσώρευση λιπαρότητας στα μαλλιά, συμβάλλοντας στην απολέπιση του τριχωτού. Μην ξεχνάτε ότι στο τριχωτό της κεφαλής συσσωρεύεται πολύ εύκολα λιπαρότητα από προϊόντα που χρησιμοποιούμε, από ρύπους του περιβάλλοντος κ.ο.κ., με πολλά σαμπουάν του εμπορίου να μην αντιμετωπίζουν σωστά την κατάσταση.

Κι εδώ αξιοποιούμε τη μαγειρική σόδα που έχουμε στην κουζίνα μας. Θα χρειαστείτε 4 κ.σ. μαγειρική σόδα, ¾ του φλιτζανιού νερό και προαιρετικά λίγη λεβάντα για άρωμα. Αναμείξτε τη μαγειρική σόδα και το νερό σε ένα παλιό μπουκάλι και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.  

Απλώστε την στα μαλλιά σας, βρεγμένα ή στεγνά, ξεκινώντας από τις ρίζες και καταλήγοντας στις άκρες. Αφήστε για 1-3 λεπτά κι έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Προσοχή! Η μαγειρική σόδα δεν είναι για όλους τους τύπους μαλλιών και μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, γι’ αυτό μην την προτιμήσετε αν έχετε ξηρά μαλλιά.