Έλαιο Karanja: το νέο λάδι ομορφιάς που θα κάνει θραύση

ladi-seroum
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Αν δεν το έχετε ξανακούσει, δεν είστε οι μόνοι. Ευτυχώς, όμως, οι δερματολόγοι και οι hair experts το ξέρουν καλά και σύντομα θα γίνει ευρέως γνωστό.

Το έλαιο Karanja είναι ένα λάδι ψυχρής έκθλιψης από τους σπόρους ινδικής οξιάς (pongamia pinnata), που ευδοκιμεί στην Ινδία και άλλα μέρη της Νότιας Ασίας. Το λάδι αυτό είναι πολύ θρεπτικό και προστατευτικό, πλούσιο σε φλαβονοειδή, γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση και την προστασία από τις UV ακτίνες, προσφέροντας τις προστατευτικές του ιδιότητες τόσο στο δέρμα, όσο και στα μαλλιά.

Πιο συγκεκριμένα, το έλαιο karanja χρησιμοποιείται στα μαλλιά και το δέρμα και είναι αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριακό, αντιμυκητιασικό, ανακουφίζει ερεθισμούς, προστατεύει ενάντια στις βλάβες από τη UV ακτινοβολία, προφυλάσσει το τριχωτό της κεφαλής και ταυτόχρονα δρα προστατευτικά στο χρώμα των μαλλιών, ενώ μειώνει την πιτυρίδα και βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν. 

Όσον αφορά το δέρμα, είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, δρώντας θεραπευτικά, ενώ χρησιμοποιείται πολύ στη θεραπεία φλεγμονωδών παθήσεων του δέρματος, όπως ψωρίαση ή έκζεμα. Ταυτόχρονα, κάνει τόσο το δέρμα, όσο και τα μαλλιά πιο απαλά, παρέχοντας ενυδάτωση και λάμψη.

Λόγω του ότι είναι λάδι, μπορεί να πέσει «βαρύ» σε λεπτά και λιπαρά μαλλιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προτιμήστε προϊόντα που το περιέχουν, αντί να το χρησιμοποιήσετε σκέτο.

Θα το βρείτε ως συστατικό σε σαπούνια, λοσιόν και ενυδατικές κρέμες, όπως και σε προϊόντα για τα μαλλιά. Αναζητήστε το και δοκιμάστε το!